Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

26/09/07 Lafarge – Partener pentru arhitecti si Cite de l’Architecture et du Patrimoine

LAFARGE, PARTENER PENTRU ARHITECTI SI CITÉ DE L’ARCHITECTURE ET DU PATRIMOINE


In parteneriat cu Cite de l’Architecture et du Patrimoine (Citadela Arhitecturii si Patrimoniului), cel mai mare centru de expozitii de arhitectura din lume, Lafarge a lucrat impreuna cu arhitectul Remy Marciano in vederea construirii salii de pregatire pentru arhitectii si proiectantii urbani nationali (AUP) folosind Ductal®, un beton de performanta ultra-inalta. Aceasta sala reprezinta un loc in care lumina si materialele, betonul revolutionar si piatra se intalnesc, unde stilurile si erele se intrepatrund. Prin acest nou parteneriat, Lafarge isi dovedeste inca o data angajamentul fata de arhitectura si arhitecti, atat cei tineri cat si cei cu experienta.

Un aer caracteristic Sudului si mineralitatii sale

Pe langa managementul general al proiectului asigurat de Jean-Francois Bodin, Francois de Mazières, presedintele Cite de l’Architecture et du Patrimoine, a invitat tineri arhitecti care sa proiecteze anumite zone ale Pavilionului About, partea din Cite dedicata special arhitecturii contemporane.

Proiectul privind sala de pregatire AUE, situata in partea de sud a cladirii, a fost incredintat unui „arhitect din Sud”, Remy Marciano, castigator al Nouveaux Albums des Jeunes Architectes 2001/2002.

Pentru a-si finaliza proiectul, o evocare a bazinului mediteranean si a materialelor sale minerale usoare, Remy Marciano a mizat pe experienta Lafarge si a ales betonul de performanta ultra-inalta Ductal®. "Ductal® a reprezentat singura alegere pentru a imbraca aceasta sala si a o acoperi cu material mineral datorita rezistentei sale mecanice, implementarii usoare si coloraturii”.

S-au realizat saisprezece panouri (inaltime: 110 cm, lungime: 200 cm, grosime: 3 cm) fixate pe o structura metalica. Acestea sunt asezate in fata zidurilor de piatra restaurate, dezvaluind expresivitatea acestui material revolutionar. Un panou glisant (inaltime: 440 cm si latime:170 cm), fixat pe o sina care sa intunece spatiul sau sa se joace cu lumina, precum si un ecran realizat din Agilia® produs de Lafarge completeaza acest cadru mineral colorat in gri si alb cu multiple efecte mate.

Construirea unei cooperari stranse de lunga durata

De mai bine de 15 ani, Lafarge se implica in parteneriate active cu lumea arhitecturii pentru dezvoltarea de produse, solutii si aplicatii din beton, asociindu-se cu arhitecti, specificatori si utilizatori ai materialelor sale in cadrul unor experimente comune si proiecte inovative.

Abordarea Lafarge in ceea ce priveste constructiile reprezinta un proces cuprinzator care incepe foarte devreme, de indata ce proiectul arhitectului este lansat. Aceasta politica de cooperare cu lumea arhitecturii este aplicata intr-o multitudine de domenii:

– Accesul arhitectilor la know-how, cunostinte tehnologice si stiintifice ale echipei Lafarge de Cercetare & Dezvoltare din cadrul L’Isle d’Abeau, de langa Lyons
– Sprijin pentru tinerii arhitecti
– Participarea la evenimente arhitecturale si de constructii
– Organizarea de conferinte cu privire la viitorul arhitecturii
– Sprijin pentru lucrari de arhitectura.

Despre Ductal®

Ductal® reprezinta rezultatul unei tehnologii revolutionare care ii confera o performanta ultra-inalta si un comportament ductil. Este format dintr-o matrice de ciment si fibre foarte rezistenta, ductila, durabila si estetica. Aceste calitati dau posibilitatea de a obtine forme originale si indraznete, care combina o mare finete, greutate limitata, rezistenta puternica si estetica inedita. Continand culoare in masa sa, Ductal® poate fi folosit pentru o gama larga de aplicatii.

Un produs cu calitati mecanice si estetice unice inca de la crearea sa, Ductal® s-a dorit a fi folosit pentru multiple aplicatii de constructii civile, in special la structuri, cladiri si forme arhitecturale si constructii cu utilizare intensa. Ductal® a fost folosit cu succes pentru: Podul Pacii din Seul, panourile de izolatie fonica din cadrul garii din Monaco, invelisurile pentru pardoseala si parietale din cadrul magazinului cu articole vestimentare pentru barbati Thierry Mugler din Paris si Frankfurt, coloanele structurale din interiorul Muzeului Queen Sophia din Madrid, un dispozitiv de protectie solara pentru piscina municipala Clichy-la-Garenne, un „invelis” pentru autogara Thiais RATP de langa Paris.

Lafarge Romania sustine Concursul International pentru Studentii Arhitecti intutulat „Prezentul-Provocarea Arhitecturii.” Lafarge Romania in calitate de sponsor exclusiv, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” Bucuresti si Asociatia Europeana a Scolilor de Arhitectura (AEEA) in calitate de organizatori, au lansat Concursul International pentru Studentii Arhitecti cu tema „Prezentul-Provocarea Arhitecturii”, la data de 1 septembrie 2007, la Hania-Creta, in Grecia. Concursul a fost deschis cu ocazia reunirii membrilor AEEA. Acest demers reprezinta cea de-a doua editie a unui concurs international de proiecte de arhitectura incurajate de Lafarge Romania, precedentul intitulandu-se „Locuri Uitate”. Pentru informatii suplimentare, vizitati pagina de internet www.iaim.ro.

NOTE CATRE EDITORI
Lafarge is the world leader in building materials, with top-ranking positions in all of its businesses: Cement, Aggregates & Concrete and Gypsum. With 71,000 employees in over 70 countries, Lafarge posted sales of Euros 17 billion and net income of Euros 1.4 billion in 2006.

Lafarge is the only company in the construction materials sector to be listed in the 2007 ‘100 Global Most Sustainable Corporations in the World’. Lafarge has been committed to sustainable development for many years, pursuing a strategy that combines industrial know-how with performance, value creation, respect for employees and local cultures, environmental protection and the conservation of natural resources and energy. To make advances in building materials, Lafarge places the customer at the heart of its concerns. It offers the construction industry and the general public innovative solutions bringing greater safety, comfort and quality to their everyday surroundings.

Additional information is available on the web site at www.lafarge.com.

spot_img

Ultimele știri