Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

23/04/08 MMDD- Siuatia hidrologica

COMUNICAT DE PRESA

Din datele colectate pana la ora 13.00 de Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile privind situatia nivelurilor raurilor, au reiesit urmatoarele informatii:
-conform inregistrarilor realizate de hidrologi, la statia hidrometrica N.Balcescu, s-a produs un varf de viitura in cursul acestei dimineti, cu atingerea cotei de inundatie, pe raul Miletin si pe afluentii sai, amonte de Cosula. Acest fenomen a condus la afectarea a 7 localitati din judetul Botosani: satele Cosula, Padureni, Supitca, Buda, Copalau, Prisacani si Cristesti. In zona exista, la aceasta ora, depasiri ale cotelor de inundatii cu circa 20 cm.

-avand in vedere precipitatiile care se vor produce in aceasta zona, se prognozeaza cresteri de niveluri, urmand a se produce un al doilea varf de viitura, pe raul Miletin, in cursul acestei dupa-amiezi. Acest varf de viitura va fi atenuat prin acumularile Campeni si Halceni, aval de acestea pericolul de inundatii fiind minim.
– la statia hidrometrica Sipote, de pe teritoriul judetului Iasi, s-au inregistrat, tot la ora 1300, 19 cm peste cota de inundatie.

-cresteri de niveluri peste cotele de atentie s-au inregistrat si pe raurile Jijia (cu 90 cm) si Sitna (10 cm). Mentionam ca debitele la Todireni sunt in scadere, iar pe raul Jijia nivelul este stationar.

In functie de evolutia situatiei hidro-meteorologice se va reactualiza atat avertizarea hidrologica emisa in cursul acestei dimineti, cat si prognoza pentru urmatoarele 24 de ore.

spot_img

Ultimele știri