22/09/2009 ALEA – “Energie din surse regenerabile – ALEA 2009.Targ de echipamente si solutii complete”

Agentia Locala a Energiei Alba si Consiliul Judetean Alba organizeaza in perioada 26-27 septembrie 2009 la pavilionul din fata Casei de Cultura a Sindicatelor din Alba Iulia, evenimentul “Energie din surse regenerabile – ALEA 2009. Targ de echipamente si solutii complete”.

Targul reprezinta un pas concret catre dezvoltarea pietei locale in domeniul aplicatiilor la scara mica vizand energia din surse regenerabile si se adreseaza atat publicului larg cat si firmelor si institutiilor, potentiali utilizatori de astfel de sisteme. Vor fi expuse instalatii eoliene, panouri solare, pompe de caldura, turbine pentru microhidrocentrale, centrale termice pentru biomasa si multe alte aplicatii legate de energia obtinuta din surse regenerabile.

O premiera pentru eveniment, dar si pentru oras, o constituie faptul ca in cadrul targului va fi organizat si un salon de inventica in care vor fi expuse inventii cu aplicatie in domeniul energiei. Invitatul special va fi celebrul inventator Iustin Capra, autorul a peste 100 de inventii. In cariera sa impresionanta, Iustin Capra a colaborat si cu Henri Coanda.

Evenimentul este structurat pe doua zile si, pe langa vizitarea standurilor inedite, participantii vor avea parte de mai multe surprize: o tombola cu premii importante (la care premiile cele mai importante vor consta intr-o instalatie de climatizare ecologica, un boiler economic si multe alte surprize), demonstratii practice, consultanta privind reducerea consumurilor in propria locuinta.

In cadrul targului va fi organizat un seminar dedicat eficientei energetice in sectorul privat. Seminarul se va desfasura sambata, 26 septembrie 2009, de la ora 12, la sala multimedia a Colegiului National ”Horea, Closca si Crisan” si au fost invitate toate firmele importante din judet.

Pe durata targului va fi organizat si un concurs de desene destinat copiilor de gradinita si din clasele primare sub numele ”Salveaza planeta!”. Cele mai bune desene vor fi alese de un juriu format din profesori de desen si vor fi premiate cu premii importante: biciclete, carti, jucarii solare, baloane si multe alte surprize.

spot_img

Ultimele știri