Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

18/09/07 MMDD – Raport privind starea mediului

RAPORT PRIVIND SITUATIA HIDROMETEOROLOGICA SI A CALITATII MEDIULUI
in intervalul 17.09.2007, ora 7.00 – 18.09.2007, ora 7.00

I. SITUATIA HIDROMETEOROLOGICA
1. Situatia si prognoza hidrologica pe raurile interioare si Dunare, din 18.09.2007, ora 06.00
RAURI: Debitele au fost in general in scadere, exceptand cursul mijlociu si inferior al Prutului unde au fost in crestere prin propagare si raurile din bazinul hidrografic Vedea si din Dobrogea care au fost stationare.
Nivelurile pe rauri la statiile hidrometrice se situeaza sub COTELE DE ATENTIE.

Debitele vor fi in scadere, exceptand cursul inferior al Prutului unde vor fi in crestere prin propagare si raurile din bazinul Vedea si cele din Dobrogea care vor fi stationare.
Cresteri de debite datorita precipitatiilor prognozate se vor produce pe unele rauri mici din zonele de deal si munte din vestul si nordul tarii.

Nivelurile pe rauri la statiile hidrometrice se vor situa sub COTELE DE ATENTIE.

DUNARE: Debitul la intrarea in tara (sectiunea Bazias) in intervalul 17.09.2007-18.09.2007 a fost in crestere (6600 mc/s), situandu-se peste media multianuala a lunii septembrie (3750 mc/s).
Pe sectorul aval Portile de Fier, debitele au fost in crestere.

Debitul la intrarea in tara (sectiunea Bazias) va fi in crestere, situandu-se peste media multianuala a lunii septembrie (3750 mc/s).
Pe tot sectorul, aval Portile de Fier, debitele vor fi in crestere.

2. Situatia meteorologica in intervalul 17.09.07, ora 09 – 18.09.07, ora 06
In tara vremea a fost calda si predominant frumoasa. Cerul a fost mai mult senin, exceptand vestul si nord-vestul teritoriului unde in cursul noptii au fost unele innorari si pe arii restranse a plouat slab. Vantul a suflat in general slab. Temperaturile maxime au fost cuprinse intre 20 grade la Mangalia si Sulina si 29 de grade la Moldova Noua. La ora 06 temperatura aerului avea valori cuprinse intre 2 grade la Intorsura Buzaului si 22 de grade la Oravita. Spre dimineata, izolat in centrul tarii s-a produs ceata.

La Bucuresti vremea a fost calda si frumoasa cu cerul senin. Vantul a suflat slab. Temperatura maxima a fost de 27 de grade la Baneasa si Filaret si 28 de grade la Afumati. La ora 06 se inregistrau 9 grade la Baneasa, 10 grade la Afumati si 13 grade la Filaret.

3. Prognoza meteorologica in intervalul 18.09.07, ora 10 – 19.09.07, ora 09
In tara vremea va fi calda si in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu innorari mai accentuate in vestul si nord-vestul tarii, unde indeosebi spre seara si in cursul noptii vor fi averse si descarcari electrice. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari in Campia de Vest, pe litoral si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 23 si 30 de grade, iar cele minime intre 6 si 16 grade.

La Bucuresti vremea va fi frumoasa si calda, cu cerul variabil, mai mult senin ziua. Vantul va sufla in general slab. Temperatura maxima va fi de 29…30 de grade, iar cea minima de 11…13 grade.

II. CALITATEA APELOR
Nu au fost semnalate evenimente deosebite.

II. CALITATEA MEDIULUI
1. In domeniul aerului
Nu au fost semnalate evenimente deosebite.

2. In domeniul solului si vegetatiei
Nu au fost semnalate evenimente deosebite.

3. In domeniul supravegherii radioactivitatii mediului
In tara si in capitala valorile radioactivitatii mediului s-au incadrat in limitele normale de variatie ale fondului natural.

4. In municipiul Bucuresti
In ultimele 24 de ore, sistemul de monitorizare a calitatii aerului in Municipiul Bucuresti, nu a semnalat depasiri ale pragurilor de informare si alerta.

Serviciul Relatii Publice al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile

spot_img

Ultimele știri