Strategia europeană pentru mobilitate durabilă și inteligentă, lansată în consultare publică

Comisia Europeană a lansat o consultare publică privind Strategia europeană pentru mobilitate durabilă și inteligentă (SSSM). Strategia a fost anunțată ca parte a Green Deal și va înlocui Cartea Albă pentru Transporturi din 2011 ca viziune a Comisiei Europene pentru transport.

Imagine de Yury Rymko de la Pixabay

Încurajăm cetățenii și părțile interesate să ia parte la consultarea publică (…). Mobilitatea este o prioritate esențială, iar noua noastră strategie are ca scop crearea unui sistem de transport antidemoniac pentru noi și pentru generațiile următoare. Vom începe de la recuperare și vom construi pe această bază o structură solidă, potrivită atât provocărilor cât și avantajelor unui viitor mai digital și mai verde”, a declarat Comisarul pentru transport, Adina Vălean.

Documentul poate fi consultat AICI.

Transportul și mobilitatea joacă un rol esențial în viața de zi cu zi a oamenilor și a întreprinderilor. Politica europeană de transport este concepută pentru a răspunde nevoilor acestora, precum și pentru a aborda schimbările climatice și pentru a profita de beneficiile digitalizării. Strategia este programată pentru lansare înainte de sfârșitul anului 2020.

spot_img

Ultimele știri