1.000 de biciclete I’Velo la nivel national

Dupa o tura in Parcul Herastrau cu o bicicleta I’Velo, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a anuntat, in prezenta Comisarului European pentru Schimbari Climatice, Connie Hedegaard, ca sustine extinderea proiectului de bike-sharing gratuit I’Velo la nivel national.

Rezultatele pozitive ale proiectului, precum si importanta cresterii populatiei care circula cu mijloace de transport alternative trebuie incurajata si sustinuta de catre minister, a adaugat Borbely.

Totodata, ministrul a anuntat ca la mijlocul anului va pune la dispozitie, din Fondul de Mediu, bani pentru construirea unei ample infrastructuri de piste de biciclete.

“Vreau sa felicit Ministerul Mediului si Asociatia Green Revolution pentru acest proiect. Intr-o vreme in care toata lumea se teme de emisiile de carbon, e important ca oamenii sa faca miscare. In orasul meu natal, Copenhaga, o treime din populatie merge cu bicicleta. Am amenajat piste pentru ca deplasarea sa se faca in siguranta si este permisa bicicleta in mijloacele de transport in comun. Astfel, ei au o mobilitate mult mai mare. Incurajam statele membre UE sa promoveze bicicleta”, a declarat Comisarul European pentru Schimbari Climatice, Connie Hedegaard.

Centre I’Velo in Iasi, Cluj, Targul Mures si Constanta

Alaturi de Comisarul European pentru Schimbari Climatice si ministrul Mediului, au pedalat prin Parcul Herastrau, pe bicicletele I’Velo si au vizitat centrele de bike-sharing gratuit Steven van Groningen, Presedinte Raiffeisen Bank, Nicolae Idu, seful Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution, Radu Popa, directorul Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) si reprezentanti ai presei.

“Este o onoare sa sprijinim aceasta miscare. Vom deschide anul acesta centre I’Velo in Iasi, Cluj, Targul Mures si Constanta si vom ajunge astfel la 1.000 de biciclete. Nu vad de ce Bucurestiul nu ar putea sa fie comparat cu Copenhaga”, a declarat Steven van Groningen, Presedinte Raiffeisen Bank.

El a mentionat ca cele 10 biciclete pe care s-a plimbat delegatia prin parc vor fi donate ministerului Mediului ca un prim pas de incurajare a angajatilor acestuia in folosirea mijloacelor alternative de transport.

“Cei 7.000 de oameni care folosesc bicicletele I’Velo saptamanal, precum si feedback-ul utilizatorilor ne-au incurajat sa dezvoltam proiectul in continuare, in parteneriat cu autoritatile centrale si locale”, a declarat Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Multumit de evolutia proiectului I’Velo se declara a fi si Radu Popa, directorul ALPAB. “Ma bucur ca acest proiect unde noi am pus prima caramida se va extinde la nivel national. Sustinem deschiderea unui nou centru de bike sharing gratuit I’Velo luna aceasta in parcul Izvor alaturi de asociatia Green Revolution”, a declarat acesta.

La final, ministrul Mediului a facut o demonstratie de mers pe role alaturi de roleri profesionisti si a scris cu graffiti mesaje eco impreuna cu Hedegaard. Mesajul sau a fost “We love environment and Velo!”, iar Comisarul European pentru Schimbari Climatice a scris “Let’s go green now”.

Text de Loredana Pana
Foto: Marian Mocanu

spot_img

Ultimele știri