Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

06/03/08 ANAR – Avertizare hidrologica

Pentru urmatoarele 24 de ore, Administratia Nationala „Apele Romane” prin Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor prognozeaza cresteri de debite si niveluri pe raurile Barzava (sector aval s.h. Moniom) si Pogonis (sector s.h. Brebu – ac. Cadar Duboz) cu atingerea si depasirea COTELOR DE INUNDATIE in perioada 05.03 ora 20:00 – 06.03 ora 20:00.

BAZINELE HIDROGRAFICE AFECTATE:

Barzava (sector aval s.h. Moniom) si Pogonis (sector s.h. Brebu – ac. Cadar Duboz)
Avand in vedere propagarea viiturii formate anterior pe cursul superior al raului Barzava se vor produce cresteri de debite si niveluri cu atingerea si depasirea COTELOR DE INUNDATIE pe sectorul aval S.H. Moniom, fiind prognozate urmatoarele valori maxime de debite si niveluri:
– R. Barzava S.H. Gataia (jud. Timis): Hmax = 410 cm (+60 CI); Qmax= 60.2 mc/s;
Moment producere: 06.03.2008 ora 04;
– R. Barzava S.H. Partos (jud. Timis): Hmax = 270 cm (+70 CI); Qmax= 64 mc/s;
Moment producere: 06.03.2008 ora 13;

De asemenea, pe raul Pogonis pe sectorul S.H. Brebu – Ac. Cadar Duboz (jud. Caras Severin si Timis), se vor produce cresteri importante de niveluri si debite cu depasiri ale COTELOR DE INUNDATIE (cu 10 – 15 cm)

Mentiune: Avand in vedere ca raul Barzava este indiguit, iar pe raul Pogonis exista acumularea Cadar – Duboz, desi valorile maxime prognozate se situeaza peste COTELE DE INUNDATIE, nu se estimeaza producerea de revarsari importante susceptibile de a avea impact semnificativ asupra vietii colectivitatilor si sigurantei bunurilor si persoanelor. In aceste conditii nu este necesara trecerea la COD PORTOCALIU.

Observatie: Se mentine AVERTIZAREA HIDROLOGICA COD GALBEN Nr. 7 din 05.03.2008.

Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice, in conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situatiilor de urgenta generate de inundatii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la constructii hidrotehnice si poluari accidentale”.

Biroul de presa

spot_img

Ultimele știri