05/03/08 Administratia Parcului National Retezat – Copiii recreeaza lumea plantelor

Copiii recreeaza lumea plantelor

RNP- DSD- Administratia Parcului National Retezat (APNR) impreuna cu Inspectoratul Scolar Hunedoara si World Wide Fund organizeaza a treia editie a concursului international „Copiii creeaza lumea plantelor”. Copii si cadre didactice din Romania, Serbia, Republica Moldova, Ungaria si Bulgaria pot castiga o tabara sau o excursie in Parcul National Retezat si muulte, muulte alte premii tentante.

La concursul „Copiii creeaza lumea plantelor” pot participa copii cu varste cuprinse intre 5 si 16 ani si indrumatorii lor. Bunicii si parintii pot, de asemenea, sa lucreze impreuna cu cei mici la crearea celor mai frumoase plante.

Cum castigi o tabara in Parcul National Retezat?

Poti castiga concursul trimitand o copie cat mai fidela (model artificial, tridimensional) a uneia din urmatoarele plante care cresc in Parcul National Retezat: Trollius europaeus, Dianthus carthusianorum, Caltha palustris, Digitalis sp, Vinca minor, Sedum atratum, Geranium robertianum, Veratrum album, Lychnis flos-cuculi, Oxalis acetosella, Hypericum perforatum, Anemone ranunculoides, Anemone nemorosa, Epipactis atrorubens, Ranunculus polyanthemos, Clematis alpina, Corydalis solida.

Punctajul cel mai mare va fi obtinut de exponatele care reproduc cel mai fidel specia respectiva, pastrand dimensiunile, proportiile, culoarea si, pe cat se poate, textura plantei. La adresa de internet http://www.retezat.ro/relatii/concursuri/concursul-international-copiii-creeaza-lumea-plantelor/ poate fi gasit regulamentul concursului si un fisier cu plantele din concurs.

Unde, cand vor fi primite lucrarile?

Lucrarile vor fi trimise/aduse la adresa Administratia Parcului National Retezat, loc. Nucsoara, com. Salasu de Sus, of. postal Salas 337420, jud. Hunedoara, Romania, pana in data de 5 mai 2008.

Parc-ar fi adevarate!

In 2007, la concurs au participat peste 200 de copii. Interesant este faptul ca doua editii la rand premiul intai a fost castigat de catre echipe coordonate de profesoara de biologie Iuliana Tripa de la Liceul Pedagogic „Sabin Dragoi” Deva. Cele mai reusite plante create de copii sunt expuse la centrul de vizitare Nucsoara, printre plante vii.

„Am fost convins ca sunt adevarate si le-am udat si pe ele. Eu nu sunt de vinovat ca seamana perfect cu florile din Retezat” spunea Valentin Barb- ranger la APNR care, plin de zel, s-a apucat sa ude plantele. A reusit sa strice un palc de soldanella (degetarut), asa ca l-am certat fara mila, dar recunoscand ca are circumstante atenuante.

spot_img

Ultimele știri