Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

03/03/08 MMDD – Ministrul Mediului la Consiliul de Mediu

COMUNICAT DE PRESA

Attila Korodi, ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile, participa in perioada 3-4 martie 2008, la Bruxelles, la Consiliul de Mediu al Uniunii Europene si la Conferinta Ministeriala a ministrilor mediului din Uniunea Europeana, America Latina si Caraibe.

Consiliul este principalul organism de decizie al Uniunii Europene si are rolul de a supraveghea dezvoltarea durabila armonioasa si echilibrata a activitatilor economice si sociale, cu respectarea legislatiei si standardelor pentru protectia mediului.

Pe agenda Consiliului de Mediu se afla subiecte privind: contributia Consiliului de Mediu la Consiliul European de Primavara, pachetul schimbari climatice – energii din surse regenerabile, propunerea de Regulament privind stabilirea standardelor de performanta a emisiilor pentru autoturismele noi, ca parte a abordarii integrate a Comunitatii de a reduce emisiile de CO2 de la vehiculele usoare dar si informarea PRES privind propunerea de Regulament privind aprobarea tipurilor de vehicule cu motor si de motoare cu respectarea emisiilor de la vehiculele grele (Euro VI) si privind acesul la informatiile referitoare la reparatia si intretinerea vehiculelor.

Maine, 4 martie, va avea loc Conferinta Ministeriala a ministrilor mediului din Uniunea Europeana, America Latina si Caraibe. Pe agenda acestei reuniuni se afla doua subiecte: schimbarile climatice si biodiversitate/despadurire. In cadrul acestei reuniuni ministrul Attila Korodi va avea interventii referitoare la experienta in domeniul protectiei biodiversitatii si combaterii fenomenului de despadurire, precum si in ceea ce priveste masurile si strategia Romaniei pentru adaptarea la schimbarile climatice.

Serviciul Relatii Publice al Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile

spot_img

Ultimele știri