Top 12 al celor mai toxice fructe si legume din SUA

Pesticidele au fost introduse in fermele din SUA cu peste 70 de ani in urma, productia la hectar a crescut, insa efectele asupra sanatatii americanilor par a fi dezastruoase.

Publicatia businessinsider.com a realizat un top al celor mai toxice fructe si legume din SUA, 12 dintre ele fiind incriminate de un continut deosebit de ridicat de pesticide.

Pe primul loc, in functie de concentratia de pesticide, se afla telina. In aceasta leguma au fost gasite reziduuri din 64 de pesticide, dintre care 13 cancerigene.

Pe locul 2, in clasament sunt piersicile, in care s-au gasit reziduuri din 62 de pesticide, dintre care 10 cancerigene si 29 cu efecte secundare la nivel hormonal.

Pe locul 3 sunt capsunile, in care au fost gasite reziduurile a 54 de pesticide. O substanta cacerigena, numita captan, a fost gasita in mai mult de jumatate din capsunile testate.
Afinele din SUA sunt si ele periculoase, se situeaza pe locul 4, cu reziduuri din 52 de pesticide, dintre care 8 cancerigene.

Urmeaza, in ordine, salata verde, ardeii grasi, spanacul, verdeturile, merele, cartofii, nectarinele, iar strugurii se pare ca sunt cel mai putin toxici situandu-se pe ultimul loc in clasament realizat de businessinsider.com.  

 

spot_img

Ultimele știri