Zona costiera afectata in continuare de rafale de vant si valuri de pana la 6 metri

Informarea de vreme rece se prelungeste pentru toata tara, in special in zona costiera a judetelor Constanta si Tulcea.

Azi pana la ora  14:00, se vor semnala intensificari ale vantului cu rafale de 15-20 m/s, adica 75 km/h, iar in zona de larg a Marii Negre si, izolat, peste 20 m/s, adica peste 90 km/h, potrivit avertizarii nowcasting data de Administratia Nationala de Meteorolgie si citata de www.meteoplus.antena3.ro. Aceste fenomene vor fi asociate precipitatii din care se pot cumula peste 25 l/mp in 3 ore.

Pentru bazinul vestic al Marii Negre, gradul de agitatie al acesteia va fi 5 – 6 in zona de coasta si 6 – 7 in larg, cu valuri ale caror inaltimi pot atinge 4 – 6 m la coasta si 6 – 8 m in larg in acest interval de timp.

In intervalul „17 octombrie ora 12 – 19 octombrie ora 09 vremea se va mentine rece in toata tara, cu temperaturi mai scazute decat normele climatologice ale perioadei cu pana la 8 grade. In regiunile sud-estice va mai ploua, iar vantul va avea intensificari, cu viteze mai mari in zona litoralului unde vor fi de peste 70 – 75 km/h. In judetul Constanta cantitatile de apa vor depasi izolat 40 l/mp”.

Foto: amfostacolo.ro

Cosmin Zaharia

Citeste:

Update: Furtuna puternica deasupra Romaniei. Vantul ajunge la 90 de km/h

Vremea se anunta buna in ziua pentathlonului I`Velo Bike Day

spot_img

Ultimele știri