Zbor cu biocombustibil deasupra Golfului Mexic

Compania americana Continental Airlines a efectuat primul zbor pe biocombustibil cu un Boeing 737-800. Unul dintre motoarele aeronavei a fost alimentat cu un amestec de combustibil conventional si biocombustibil in proportii egale, informeaza Earth Telegraph.

Avionul companiei cu sediul la Houston, a patra ca marime din SUA, a efectuat zborul de 90 de minute decoland de pe aeroportul Bush Intercontinental din Houston fara pasageri. Aeronava a facut un circuit deasupra Golfului Mexic, iar pilotii au efectuat o serie de teste.

Zborul s-a desfasurat mai bine decat se astepta. “Aeronava s-a comportat perfect”, a declarat pilotul Rich Jankowski. “Nu am avut probleme”, a adaugat acesta.

Directorul executiv al Continental Airlines, Larry Kellner, a explicat ca nu a fost nevoie de modificari la avion sau la motoare pentru folosirea biocombustibilului. Acesta a mai spus ca va dura ani poate chiar un deceniu pana ce biocombustibilul va reprezenta un procent important in alimentarea avioanelor companiilor aeriene intrucat nu sunt disponibile in prezent rezerve suficiente.

Biocombustibilul folosit in zborul demonstrativ din Houston a fost un amestec de uleiuri din alge si din jatropha.

Zborul este cel mai recent dintr-o serie de teste aviatice ale industriei care incearca sa gaseasca modalitati de reducere a poluarii.
 

spot_img

Ultimele știri