Vinul eco isi face loc pe piata

Pe o piata eco aflata inca in faza de pionierat, pariul cu vinul bio ii poate parea oricui riscant. Investitiile si costurile sunt mari, culturile sunt sensibile si mai expuse perisabilitatii, iar cunoscatorii in ale vinului trebuie convinsi in timp de calitatea produsului.

Romania are insa de cativa ani doi mari „pionieri” ai vinului bio, care, din pasiune, au investit pe un segment complet nou, chiar si la nivel de importuri. Este vorba despre Domeniile Viticole Franco-Române si Vifrana SA Constanta, nou intrata pe piata produselor bio.

Podgoriile de la Adamclisi intra in aventura eco
Cel mai mare producator de vin bio din Romania se pregateste sa devina Vifrana SA Constanta, companie care a obtinut certificare pentru primele culturi de vita-de-vie bio in 2009, prin Austria Bio Garantie, dupa 3 ani de conversie.

Culturile, situate la Adamclisi, in judetul Constanta, sunt intinse pe o suprafata totala de 130 de hectare. Sortimentele sale sunt Cabernet Sauvignon rosu si roze (75 ha), Pinot Noir (14 ha), Chardonnay (21 ha), urmând ca oferta sa fie extinsa cu Feteasca Neagra (9 ha), Syrah (4 ha) si Sauvignon Blanc (9 ha).

Compania va intra de anul acesta pe piata cu 190.000 de sticle de Cabernet Sauvignon, productia 2009, si cu alte 200 de tone de vin din restul sortimentelor, care vor trece prin noua linie de imbuteliere instalata la crama din Adamclisi. Vinurile vor fi comercializate sub denumirea de Patrician, in principal in magazinele de specialitate.

Cititi mai multe aici.
 

spot_img

Ultimele știri