Vier Pfoten critica comertul cu animale

Fundatia Vier Pfoten isi manifesta dezaprobarea fata de activitatile de vanzare a animalelor in spatiile publice, dand drept exemplu evenimentul de profil Pet expo Bucuresti.

“Cu ocazia Targului de animale Pet Expo, care va avea loc in acest week-end, in Capitala, Vier Pfoten recomanda cetatenilor sa aleaga varianta adoptiilor si sa nu cumpere animale expuse in spatii publice, precum targurile sau pet-shop-urile”, se arata intr-un comunicat al organizatiei.

Potrivit acestuia, comertul cu animale de companie a inflorit in Romania in ultimii ani.

“Din nefericire, expunerea animalelor in expozitii sau pet-shop-uri incurajeaza decizii emotionale alemcumparatorilor, care achizitioneaza animalul si, in multe cazuri, il abandoneaza atunci cand responsabilitatea intretinerii lui devine prea mare”, spun reprezentantii Vier Pfoten.

Varianta adoptiilor

Totodata, in locurile de vanzare normele de bunastare a animalelor sunt incalcate de cele mai multe ori, sustin activistii.

“Animalele sunt supuse unui stres enorm, uneori pentru lungi perioade de timp, iar comerciantii ignora de multe ori conditiile de bunastare prevazute de lege, respectiv spatiu suficient de miscare, o temperatura adecvata, hrana, apa si, mai ales in cazul cainilor, posibilitatea de a fi scosi in aer liber. Vier Pfoten propune, ca alternativa, organizarea unor targuri de adoptii, menite sa imbunatateasca soarta miilor de animale abandonate din Romania”, au explicat reprezentantii fundatiei.

“Animalul nu este un obiect”

Cele mai multe animale de companie pe care le vedem expuse in pet-shop-uri
sunt cainii si pisicile.

“Aceasta in conditiile in care, pe strazile si in adaposturile din Romania, zeci de mii de caini si pisici abandonate isi cauta stapan. Noi credem ca adoptia, si nu cumpararea lor din magazine si targuri, este cea mai umana optiune. Animalul nu este un obiect pe care-l putem neglija sau abandona", a declarat Veronica Tulpan, coordonator de programe nationale in cadrul Vier Pfoten Romania.

Gabriel Botezatu

spot_img

Ultimele știri