Turul ciclist al Bike Fest a fost castigat in mai putin de 20 de minute

Florin Petrescu (33 de ani) este castigatorul primei probe a Bike Fest 2012. Florin a fost cel mai rapid ciclist care a parcurs, sambata dimineata, traseul de la Piata Charles de Gaulle la Parcul Izvor.

Drumul lui pe bicicleta a durat mai putin de 20 de minute, iar castigatorul a aparut relaxat, ca dupa o simpla plimbare. “Nu stiu exact cat am facut pe drum. Oricum, m-am mai si oprit”, a explicat Florin pentru Green Report.

Florin Petrescu participa la Bike Fest 2012 cu o bicicleta proprie, marca Merida, si este component al echipei Nomad.

"Ai castigat, continua! N-ai castigat, continua!"

Proba de traseu nu a fost cronometrata oficial de arbitri, intrucat timpul de parcurgere a traseului nu este un criteriu in clasamentul final.

Conditia obligatorie este insa aceea ca fiecare concurent sa parcurga turul ciclist pana in Parcul Izvor. Aici se deruleaza Pentathlonul, cu celelalte cinci probe ale Bike Fest 2012, care vor decide punctajul fiecarui castigator.

Bike Fest 2012 este cel mai important eveniment ciclist al anului, organizat de Green Revolution si Raiffeisen Bank.

Doua zile, cu mic cu mare, la pedale prin Bucuresti

Sambata, 29 octombrie, evenimentul principal este Pentathlonul, competitie cu 5 probe, iar duminica, 30 octombrie, organizatorii le propun participantilor un maraton sportiv, marca World Class Romania – Fall Kick Off.

“Bicicleta este un mijloc de transport eco, sanatos si foarte distractiv. Numarul biciclistilor este in continua crestere, iar noi ne dorim sa-i incurajam, vrem cat mai multi oameni care pedaleaza. Impreuna cu alte ONG-uri sau asociatii care isi doresc acelasi lucru am pus la punct un eveniment care sa se adreseze unui numar cat mai mare de biciclisti. Vrem sa aratam ca sunt multi oameni care isi doresc sa pedaleze prin oras, asa ca toti iubitorii de biciclete sunt asteptati sambata si duminica in parc”, a declarat Raluca Fiser, presedinte Green Revolution.

Mai putine masini si mai multe piste pentru biciclete

Cu siguranta, dupa cele doua zile de Bike Fest, toti participantii vor fi fi castigatori, deoarece prin participarea lor la acest eveniment isi revendica dreptul de a folosi bicicleta in mediul urban, ca mijloc de transport alternativ. Acest drept presupune un oras mai curat, cu mai putine masini, precum si sprijinul autoritatilor in realizarea de piste si parcari de biciclete.

“Prin Bike Fest sarbatorim implinirea a trei sezoane de biciclism urban, precum si cresterea spectaculoasa a membrilor acestei comunitati. Ca rasplata a interesului si implicarii oamenilor in acest proiect, am hotarat sa il extindem pe durata a doua zile, astfel incat ei sa aiba posibilitatea sa descopere si sa se bucure de toate activitatile conexe mersului pe bicicleta. Suntem mandri sa sustinem acest proiect si ii asteptam pe toti bicliclistii la eveniment”, a declarat Corina Vasile, director Comunicare si Relatii Publice, Raiffeisen Bank.

Mihai Diac

Comentariile tale pot fi postate aici

Citeste si:

Concurentii Bike Fest au luat startul din Herastrau

spot_img

Ultimele știri