Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Tower Bridge, echipat pentru Olimpiada

Tower Bridge, simbolul Londrei, si-a schimbat infatisarea cu ajutorul unui sistem de iluminat de ultima generatie, pentru a marca Jocurile Olimpice si Paralimpice din 2012.

Noul sistem de iluminat, cu consum energetic redus, va straluci in alb la sfarsit de saptamana, marcand Jubileul de Diamant al reginei Marii Britanii.

Echiparea podului cu noul sistem electric, format din cabluri si becuri LED, nu a impus niciun cost pentru contribuabilii britanici. Ea a fost realizata conform unui contract de finantare inovator incheiat intre Primaria Londrei, proprietarii podului – City of London Corporation si firmele EDF si GE – sponsori ai Jocurilor Olimpice de la Londra.

Noul sistem ilumineaza podul, punandu-i in evidenta elementele arhitecturale si inlocuieste luminile statice cu becuri de diverse intensitati si culori, reducand considerabil si consumul energetic.

Pe parcursul Jocurilor Olimpice si Paralimpice 2012, Tower Bridge va fi impodobit cu inele olimpice si cu simboluri paralimpice gigantice, pe toata durata celor 45 de zile ale Jocurilor. Londonezii vor putea remarca noul sistem electric, aflat in perioada de testare, in urmatoarele saptamani, cand se va pregati si afisarea unor spectaculoase ecrane luminoase pentru momentele cheie ale Olimpiadei.

Noul sistem de iluminat va functiona timp de 25 de ani

Londonezii se vor bucura de avantajele acestui contract mult timp dupa incheierea Jocurilor, deoarece noul sistem de iluminat va fi mentinut timp de 25 de ani. In total au fost instalate 1.800 de becuri LED speciale cu consum redus de energie, 2.000 de metri de becuri liniare LED cu consum redus de energie, 5.000 metri de cabluri si 1.000 de cutii de bransament. Autorizatia finala de amenajare a proiectului a fost acordata in noiembrie 2011, iar lucrarile de instalare a noului sistem au demarat imediat.

„Tower Bridge este deja un reper de renume mondial. Acest foarte indragit simbol este acum si mai spectaculos datorita unui sistem de iluminat de ultima generatie. In timp ce Londra se pregateste pentru o vara unica, aceasta transformare fantastica a luminilor este un nou exemplu al beneficiilor de care se bucura capitala noastra datorita Jocurilor. Tower Bridge poate deveni acum vedeta ceremoniilor, incepand din aceasta saptamana cand va fi scaldat intr-o impunatoare lumina alba pentru Jubileul de Diamant al Reginei. Mai mult, datorita implicarii si generozitatii tuturor partenerilor, printre care City of London Corporation, EDF Energy si GE, va fi o mostenire solida pentru urmatoarele decenii, realizata cu zero costuri pentru contribuabili”, a declarat primarul Londrei, Boris Johnson.

Economie de energie de pana la 40 la suta

„Suntem deosebit de mandri de implicarea noastra in schema de iluminat a podului Tower Bridge. Combinatia de LED-uri arhitecturale si incandescente urma sa ajute la reducerea energiei folosite la iluminarea podului cu pana la 40 la suta fata de sistemul precedent. In calitate de Partener pentru Durabilitate si Sponsor al Jocurilor Londra 2012, GE este incantata de reusita contributiei sale la viitorul podului Tower Bridge si la angajamentele privind durabilitatea asumate de Londra. Mai mult, in timpul jocurilor London 2012, ca parte a ceremoniilor generale, podul va fi prevazut cu un ecran luminos pe timp de noapte, astfel incat toti cei aflati in oras sa se poata bucura din plin de noua schema de iluminat si sa poata vedea Tower Bridge asa cum nu l-au mai vazut pana acum”, a declarat, la randul sau, Phil Marshall, presedinte al GE Lighting EMEA.

Grupul EDF, unul dintre liderii pietei energetice din Europa, este o companie energetica integrata prezenta in toate sectoarele: productie, transport, distributie, alimentare cu energie si comercializare. Grupul este principalul producator de energie electrica din Europa si are aproximativ 170.000 de angajati. EDF este partenerul oficial de utilitati energetice si partenerul pentru durabilitate al Jocurilor Olimpice si Paralimpice Londra 2012. EDF Energy face parte din Grupul EDF si are aproximativ 15.000 de angajati in diverse localitati din Marea Britanie. Este una dintre cele mai mari companii energetice din Marea Britanie si cel mai mare producator de energie electrica cu emisii scazute de carbon, generand aproape o cincime din energia electrica a natiunii in centralele nucleare, pe baza de carbune si gaze naturale si in parcuri eoliene. Compania furnizeaza gaze si energie electrica unui numar de peste 5,5 milioane de clienti individuali si companii, fiind cel mai mare furnizor de energie electrica din punct de vedere al volumului in Marea Britanie.

Prin intermediul proiectului „Our Sustainability Commitments” (Angajamentele privind durabilitatea), EDF Energy a lansat unul dintre cele mai mari programe de mediu si sociale la nivelul companiilor energetice britanice. Compania isi ajuta beneficiarii sa foloseasca energia mai durabil prin produse si initiative precum Team Green Britain, contoare inteligente si cercetare in domeniul vehiculelor electrice.

GE este furnizorul exclusiv al unei game largi de produse si servicii inovatoare, esentiale pentru organizarea cu succes a Jocurilor Olimpice. GE colaboreaza indeaproape cu tarile, orasele si comitetele organizatoare gazda pentru a oferi solutii de infrastructura in locatiile Jocurilor Olimpice, inclusiv solutii energetice, de iluminat, de tratare a apei si transport. GE asigura si spitalelor locale echipamente de imagistica pentru diagnosticare si solutii informatice medicale, cum ar fi aparatura pentru ecografie, RMN si tehnologii de fise medicale electronice care sa ajute tratarea sportivilor.

GE este prezenta in Marea Britanie din anii 1930. In prezent, GE are 18.000 de angajati in 60 de localitati britanice, inclusiv in 25 de unitati de productie si cercetare si dezvoltare de ultima generatie, identificand solutii pentru industria energetica, de petrol si gaze, medicala, aerospatiala si financiara.

GE Lighting, fondata de americanul Thomas Edison – inventatorul becului electric, dezvolta solutii cu consum redus de energie, destinate iluminatului in spatii comerciale, industriale, municipale si rezidentiale. Compania are peste 17.000 de angajati in peste 100 de tari si vinde produse sub marcile de larg consum Reveal si Energy Smart, dar si sub marcile comerciale Evolve, GTx, Immersion, Infusion, Lumination si Tetra, toate fiind marci inregistrate ale GE.

Jubileul de Diamant al reginei Elisabeta a II-a, care incepe astazi, reprezinta o serie de actiuni, derulate pe parcursul a patru zile, care marcheaza implinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron a reginei, la data de 2 iunie 1952. In acel moment, regina avea 25 de ani.

Comentariile tale pot fi postate aici

Mihai Diac

Citeste si:

GE si Nissan pregatesc integrarea in retea a milioane de automobile electrice
 

spot_img

Ultimele știri