Timis, noul magnet pentru investitorii in energii regenerabile

Potrivit Transelectrica, cea mai mare concentrare de proiecte solare din Romania urmeaza sa se dezvolte in vestul tarii, avand epicentrul in judetul Timis.

O dovada elocventa in acest sens este parcul solar din Buzias, inaugurat recent, prin care 1.200 de megawati pe an pot fi livrati in retea, pentru a deservi energie electrica pentru 2.000 de apartamente. Insa o serie de alte proiecte, de la 1 MW la 32 MW, se afla in diverse stadii de implementare.

Potrivit reprezentantilor R.E.S. Group, organizatorii Targului RoEnergy, surse din piata releva faptul ca zona Timis a intrat puternic in vizorul investitorilor, dornici sa fie printre primii care profita de potentialul solar si implicit de beneficiile financiare, cum sunt subventiile acordate sub forma de certificate verzi.

De asemnea, zona este cel putin la fel de atractiv pentru dezvoltatorii de proiecte pe biomasa, biogaz si biocombustibili, datorita nivelului agriculturii practicate in Banat.

RoEnergy la Timisoara

R.E.S. Group organizeaza la Timisoara, in perioada 28 – 30 noiembrie 2012 targul international de energii regenerabile si eficienta energetica – RoEnergy.

Pana in prezent, Targul RoEnergy, organizat anual la Bucuresti ( luna iunie) si Timisoara ( luna noiembrie ) a adus in Romania investitori din peste zece tari europene ( Italia, Germania, Franta, Cehia, Olanda, Norvegia, Finlanda, Bulgaria, Ungaria, etc), Asia si SUA.

Manifestarea va cuprinde expozitie, conferinte, mese rotunde, cursuri aplicative, intalniri de afaceri pe temele solar/fotovoltaic, biomasa, biogaz, biocombustibili, energie eoliana, microhidroenergie, eficienta energetica.

Cosmin Zaharia

spot_img

Ultimele știri