StudentObike a ajuns la Iasi

Astazi, la Iasi, Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank au deschis cel de-al patrulea centru de bike sharing gratuit pentru studenti din tara, din cadrul programulului StudentObike.

Bicicletele se afla in doua centre de inchirieri, care sunt localizate in campusul universitar Tudor Vladimirescu. Acestea vor putea fi folosite de studentii ieseni atat in campusul universitar cat si in afara acestuia, in orice zi a saptamanii, pe baza legitimatiei valabile de student si a unui act de identitate.

Deschiderea a vut loc in campusul universitar Tudor Vladimirescu, in prezenta rectorului Universitatii Tehnice Iasi, Ion Giurma, a directorului Raiffeisen Bank Iasi, Cornel Scripca si a project manager-ului Green Revolution, Ionut Milanovici.

"Va multumin, este o initiativa extraordinara. Sunt 8.000 de studenti cazati in campus, care vor beneficia de StudentObike. Era nevoie de un astfel de program", a declarat rectorul Universitatii Tehnice Iasi, Ion Giuma.

StudentObike este primul program national de inchiriere gratuita de biciclete destinat studentilor si se desfasoara in perioada octombrie 2010 – septembrie 2011.

"Cu StudentObike am trecut la nivelul urmator: daca programul I’Velo este unul de agrement, acesta promoveaza mersul pe bicicleta in scop utilitar. Le multumim partenerilor care ne-au ajutat sa facem posibil acest program", a declarat Ionut Milanovici, project manager Green Revolution.

StudentObike a fost implementat deja in trei campusuri ale universitatilor partenere: Politehnica Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov si Universitatea Babes-Bolyai. Urmeaza saptamana viitoare lansarea ultimului centru, de la Academia de Studii Economice Bucuresti.

Centrele StudentObike pun gratuit la dispozitia studentilor un total de 500 de biciclete: 200 de biciclete in Bucuresti si 300 de biciclete in Brasov, Cluj-Napoca si Iasi.

“Este un proiect foarte bine primit de studentii din campus. Pentru ei, bicicletele nu sunt doar o distractie, ci si o necesitate – fiind in campus, merg la facultate, camin, cantine. Le multumesc Raiffeisen Bank si Asociatiei Green Revolution pentru ca au venit cu aceasta idee, le urez succes in continuare si ii vom sprijini cu orice au nevoie, pentru ca mersul pe bicicleta inseamna, pe langa sport, si multa sanatate”, a declarat Sorin Iacoban, consilier Primaria Iasi.

Proiectul StudentObike se desfasoara in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor si cu sprijinul Primariei Generale a Capitalei, Primariei Municipiului Brasov, Primariei Municipiului Cluj Napoca, Primariei Municipiului Iasi, Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Universitatii Politehnica din Bucuresti, Universitatii Transilvania din Brasov, Universitatii Babes-Balyai din Cluj-Napoca si Universitatii Tehnice din Iasi.
 

spot_img

Ultimele știri