Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Studentii pleaca in mars pe bicicletele Green Revolution

Cei mai energici studenti romani, cei de la Facultatea de Energetica, vor demonstra ca sportul in aer liber se poate practica si in zilele tarzii ale toamnei.

Asociatia Studentilor din Facultatea de Energetica si Asociatia Green Revolution organizeaza joi, la Bucuresti, un nou eveniment pe doua roti.

Studentii vor porni intr-un mars pe biciclete pe traseul Splaiul Independentei – Izvor – Splaiul Independentei (Rectoratul Universitatii Politehnica).

Marsul bicicletelor este o noua actiune menita sa contribuie la constientizarea societătii romanesti asupra efectelor poluării aerului si ale sedentarismului. Solutia corecta este folosirea mijloacelor de transport alternativ si adoptarea unui stil de viata sanatos, in care exercitiile fizice in aer liber au un rol de frunte.

Initiatorii turului ciclist considera ca mesajul lor poate fi cu atat mai convingator cu cat este transmis de un numar mai mare de tineri. Din acest motiv, cat mai multi studenti sunt invitati sa participe la actiune. 60 de biciclete din programul StudentObike, organizat de Green Revolution, sunt deja rezervate pentru evenimentul de la Bucuresti.

Studentii vor porni pe biciclete din fata Campusului UPB joi, 22 noiembrie, la ora 15. Pentru evitarea oricaror accidente, ciclistii vor fi escortati de Politia Sectorului 6, pe intregul traseu.

Marsul bicicletelor este unul dintre evenimentele inscrise in programul Studentiadei. Aceasta reprezinta un festival national, derulat de Uniunea Nationala a Studentilor din Romania.

Centrele StudentObike din Bucuresti raman deschise

Pentru a permite tinerilor sa traiasca din plin bucuria ultimelor zile cu soare, centrele StudentObike din Capitala continua sa functioneze si in aceasta perioada.

Punctele de bike-sharing sunt amplasate in complexul Leu, in fata Rectoratului Universitatii Politehnica si in fata cladirii ASE – Mihai Eminescu. Programul de inchiriere este intre orele 9 – 17. Bicicletele se pot inchiria si pentru 24 de ore.

"Educatia ecologica este misiunea cea mai importanta a Asociatiei Green Revolution. StudentObike se adreseaza studentilor si vizeaza responsabilizarea acestora fata de mediu. Le oferim tinerilor posibilitatea imbinarii utilului cu placutul: alegerea unui mijloc alternativ de transport, sanatos si prietenos cu mediu si o modalitate placuta de a face sport", spune Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

StudentObike este primul proiect de bike-sharing gratuit din Romania destinat centrelor universitare. Proiectul a fost lansat in 5 octombrie 2010, de Raiffeisen Bank si Asociatia Green Revolution.

Mihai Diac

Comentariile tale pot fi postate aici

Citeste si:

Bicicletele StudentObike, din nou in campusurile universitare

 

spot_img

Ultimele știri