Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Solutii trasnite impotriva incalzirii globale

Oamenii de stiinta americani propun cateva solutii cel putin trasnite, menite, chipurile, sa impiedice schimbarile climatice ale caror consecinte sunt din ce in ce mai grave.

De exemplu, pentru a salva calota glaciara a Arcticii, care se topeste intr-un ritm alarmant, americanii propun un “parasolar spatial”.

Parasolar spatial, de 5 miliarde euro

Asezat intre Pamant si Soare, sub forma unor miliarde de oglinzi, acesta ar avea rolul de a scadea considerabil temperatura medie globala. Mecanismul sau este insa complicat, iar pretul un pic cam mare. Costa doar 5miliarde de dolari!

Sulf pulverizat in atmosfera

O alta solutie imaginata de oamenii de stiinta ar putea fi si pulverizarea unor cantitati considerabile de sulf in atmosfera. In urma unor studii, s-a demonstrat ca radiatiile solare sunt diminuate in urma eruptiilor vulcanice care arunca in aer milioane de tone de dioxid de sulf.

Proiectul, care implica trimiterea in atmosfera a unor baloane pline cu sulf, este studiat cu seriozitatate si ar putea fi pus in practica in urmatorii zece ani. Insa, efectele nocive ale sulfului pun in balanta aceasta idee cel putin trasnita de a salva planeta!

Fier aruncat in oceane

O alta idee trasnita este injectarea sulfatului de fier in oceane. Propunerea este deja aspru criticata, deoarece unii cercetatori sustin ca e o nebunie sa arunci fier in oceane, deoarece efectele asupra ecosistemelor marine sunt total necunoscute.

Mihaela Pavnutescu
 

spot_img

Ultimele știri