Schneider Electric, parteneriat cu Cisco pentru dezvoltarea de solutii de management al energiei

Schneider Electric a anunta dezvoltarea unui parteneriat cu Cisco cu scopul de a oferi o solutie completa si inovatoare de management al energiei care monitorizeaza si gestioneaza consumul de energie in toate toate tipurile de cladiri.

Prin aceasta solutie integrata, proprietarii de cladiri, managerii, arhitectii, contractoriisi managerii de IT vor putea sa optimizeze eficienta energeticasi operatiile de business pentru a economisi energie.

Portofoliul arhitectural complet EcoStruxure de management activ al energiei dezvoltat de Schneider Electric ofera un unic punct de acces care uneste cinci domenii de expertiza din domeniul afacerilor: electricitate, centre de date, procese si masini, controlul cladirilor si securitate fizica.

Arhitectura EcoStruxure este integrata cu Cisco EnergyWise, program integrat in infrastructura de retea Cisco pentru a furniza o solutie holistica de management al cladirii, in special a tuturor obiectelor consumatoare de energie, cum ar fi: HVAC, iluminatul, securitatea si, pentru prima data, diminuarea consumului de energie din domeniul IT/IP, incluzand computerele, telefoanele, switch-urile Catalyst, terminale POE (Power over Ethernet) sau alte dispozitive din domeniul IT.

Doua scoli din Europa au folosit intr-un proiect pilot aceasta solutie rezultata in urma combinarii programelor Schneider Electric si Cisco economisind aproape 30% din energia lor de IT, ducand astfel la o reducere totala de aproape 6% a energiei generale consumate.

Potrivit Schneider Electric, costurile de energie in cladiri reprezinta 42% din totalul energiei consumate la nivel mondial.

Foto: engineering.electrical-equipment.org

Cosmin Zaharia

spot_img

Ultimele știri