Salubristii, avertizati de Garda de Mediu

Firmele de salubritate care au incheiat contracte de prestari servicii cu primariile comunelor au fost avertizati de Silvian Ionescu, comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, sa rezolve pana la finalul anului scolar problema siturilor salbatice contaminate cu deseuri.

“Acesti prestatori au semnat contracte cu primarile comunelor, iar in realitate colectarea deseurilor se face "din an in Paste”. De exemplu, la 12 kilometri de Bucuresti, dupa Crevedia, sunt patru astfel de depozite ilegale”, a spus Ionescu, prezent la o conferinta din cadrul Romenvirotec, eveniment care se desfasoara in aceste zile la Romexpo.

O alta problema indicata de acesta a fost legata de deseurile de pe caile ferate si drumurile nationale.

“Operatorii de salubritate ar trebui sa-si revada contractele semnate cu comunitatile locale, cu CNADNR si CFR si sa incerce sa gaseasca solutii pentru a rezolva problema acestor depozite ilegale pana la sfarsitul anului scolar. Este o avertizare!”, a subliniat reprezentantul Garzii de Mediu.

Ministerul Mediului vrea un nou Plan de Gestionare a Deseurilor

Prezent in cadrul evenimentului, seful Directiei Gestiune Deseuri si Substante Periculoase din cadrul ministerului Mediului, Ionut Georgescu, a precizat ca pentru acest an, ministerul de resort isi propune sa revizuiasca Planul National de Gestionare a Deseurilor si sa finalizeze Strategia Nationala de Gestionare a Deseurilor.

“Pentru acest an, ne-am propus sa finalizam Strategia Nationala de Gestionare a Deseurilor, pe are o vom publica pentru consultare in aceste zile pe site-ul ministerului. Ulterior, vom incepe un proiect de revizuire a Planului National de Gestionare a Deseurilor, pe care vrem sa-l finantam prin POS Mediu, axa 6”, a mentionat reprezentantul ministerului Mediului.

Totodata, acesta a mai spus ca institutia isi propuine sa iasa cu instructiuni, ca urmare a intrarii in vigoare a legii 211/2011, prin care sa clarifice notiunea de colectare selectiva, dar si modul de implementare din perspectiva autoritatilor locale, precum si modul de implementare a colectarii deseurilor biodegradabile.

Cosmin Zaharia

Foto: www.newsbucovina.ro

Citeste si:

Romania, locul trei la nivel mondial in privinta progresului in protectia mediului

 

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img

Ultimele știri