Rombat va produce acumulatori pentru masini hibride

Rombat va fabrica baterii pentru masini microhibrid produse de grupurile Renault, PSA Peugeot si posibil Ford, incepand cu 2012, iar in functie de solicitari va produce si baterii pentru vehicule electrice, informeaza Mediafax.

Proiectul de implementare pentru noile tipuri de baterii este in derulare. Companiile Renault si Peugeot au trimis deja producatorului specificatiile tehnice aferente acumulatorilor.

Pretul bateriilor pentru vehiculele microhibrid va fi cu pana la de doua ori mai mare decat cel al bateriilor clasice ale acumulatorilor clasici. Totodata, Rombat analizeaza posibilitatea inceperii unui parteneriat cu Ford Romania, tot pentru tipurile de baterii pentru microhibrid.

"Proiectul care presupune fabricarea noilor baterii a necesitat investitii de 15 milioane euro. Cu ajutorul acestor tipuri de baterii se va ajunge la o economie de combustibil de cel putin 8%", a declarat directorul general al Rombat, Ioan Repede.

El a adaugat ca Rombat are in vedere constructia mai multor microhidrocentrale pentru amortizarea costurilor cu energia, care vor dezvolta 2 MW, proiect in valoare de cinci milioane de euro.

Microhidrocentrale vor fi amplasate pe mai multe rauri din regiunea Moldovei, acestea urmand sa fie racordate la sistemul national de distributie a energiei.

Totodata, compania vizeaza extinderea centrului de reciclare de baterii de la Copsa Mica, prin dezvoltarea capacitatii de productie de la 8.000 tone plumb la 20.000 tone de plumb. Investitia in acest proiect este de opt milioane de euro.

Rombat a deschis joi, la Bucuresti, cel de-al noualea centru de service si show-room din Romania. Aproximativ 60% dintre bateriile Rombat sunt exportate, iar in Romania compania are o cota de piata de peste 50%.

Cifra de afaceri a Rombat a fost in primele sase luni ale anului de 28,8 milioane euro, in crestere cu 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Capacitatea de productie a companiei este de peste doua milioane de baterii pe an.

spot_img

Ultimele știri