Revolutia Eco intra in scoli

Aproximativ 2.500 de copii vor participa, din 24 septembrie, la ”Revolutia eco”, un proiect educational national initiat de Casa de Productie VerdeCrud Media, in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor si Ministerul Educatiei.

Cate 150 de elevi din clasele I-IV si V-VIII din mai multe scoli vor avea ocazia sa invete cum pot contribui la protejarea mediului si ce inseamna sa fii ecologist. Copiii vor lua parte la expozitii de fotografie si de pictura cu teme de mediu si vor confectiona obiecte din materiale reciclabile. Cei mai talentati si mai responsabili elevi vor fi premiati cu articole sportive, carti si dictionare, haine si rechizite.

Proiectul va fi lansat oficial in 21 septembrie, la Mall Vitan, in cadrul unui eveniment pentru care organizatorii promit momente artistice si expozitii dedicate copiilor.

Elevii invata sa colecteze selectiv

Potrivit reprezentantilor VerdeCrud, unul dintre obiectivele principale ale proiectului consta in dotarea tuturor scolilor din Bucuresti, in perioada 2010 – 2011, cu containere pentru colectare selectiva. Initiativa va fi extinsa la nivel national in a doua faza a proiectului.

De asemenea, organizatorii au in plan elaborarea unui manual de ecologie in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Inspectoratul Scolar General si institutii de mediu.

Raluca Petrescu

spot_img

Ultimele știri