Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Reimpaduriri masive in judetul Maramures

Directia Silvica Baia Mare a lansat un program ambitios de reimpadurire, care cuprinde aproximativ 344 ha de padure, unde ar putea fi plantati aproximativ 1,6 milioane de puieti din diferite specii. Seful biroului tehnic din cadrul Directiei Silvice Baia Mare, ing. Vasile Cheta, a declarat, miercuri, ca materialul saditor este asigurat prin pepinierele silvice proprii, iar actiunea de plantare ar putea demara imediat ce vremea se incalzeste, informeaza Agerpres.

"Deocamdata, la munte nu se poate lucra din cauza stratului gros de zapada, iar in padurile de foioase asezate la altitudini mai mici lucrarile vor incepe imediat ce timpul va permite executare plantarilor. Plantarile de puieti se vor executa cu personalul propriu, elevi, studenti si cu sprijinul organizatiilor non-guvernamentale", a spus ing. Vasile Cheta.

Cele mai importante suprafete care urmeaza a fi reimpadurite sunt pe zona ocoalelor silvice din Viseu de Sus, Grosi, Poienile de sub Munte si Baiut. Suprafete mai mici care vor fi plantate cu puieti sunt la ocoalele silvice Baia Sprie, Targu Lapus si Somucuta Mare. Se vor planta puieti de brad, gorun, stejar, tei, cires salbatic, frasin si castan comestibil. Directia Silvica Baia Mare va semana in solariile proprii 400 mp de larice, 1.600 mp de molid si 9 ari de salcam pentru a asigura viitoarea recolta destinata reimpadurilor in 2010.

spot_img

Ultimele știri