Recapatati-va tonusul si scapati de kilogramele in plus prin detoxifiere

Dupa o iarna grea in care mancarurile de sarbatori si lipsa de miscare si-au spus cuvantul in privinta nivelului de colesterol si siluetei, o cura de detoxifiere este modalitatea ideala de a scapa de toxinele din organism si de kilogramele in plus. 

Sustinatorii acestei diete spun ca organismul nostru este expus unei absorbtii continue de toxine ce provin din poluare, fum de tigara, pesticide, aditivi alimentari, alcool, cofeina sau alimentatie necorespunzatoare. Pe masura ce aceste toxine se depun in rezerve, apar o serie de probleme de sanatate cum ar fi: supraponderalitate, celulita, migrene, oboseala, balonare, imunitate scazuta, apetit sexual scazut, infertilitate, chisturi ovariene, alergii, depresie, constipatie, durere si stare generala de disconfort. 

”Procesul de detoxifiere ajuta la eliminarea acestor substante nocive din organism, iar rezultatul consta in imbunatatirea tonusului general, in pierderea kilogramelor nedorite si in recuperarea mai rapida din eventualele afectiuni existente”, a declarat lector dr. Lygia Alexandrescu. Potrivit acesteia, detoxifierea in sine presupune mai multe aspecte care variaza de la urmarea unei diete de reechilibrare organica pana la efectuarea unor sedinte de sauna, de masaj terapeutic sau de irigare a colonului.  

Carnea si lactatele, interzise

Daca doriti sa scapati de kilogramele inestetice si sa va purificati organismul este obligoriu sa renuntati pentru o perioada la unele alimente, interzise in dieta de detoxifiere. Lista neagra contine produsele lactate, carnea, pestele, ouale. De asemena, pe timpul curei trebuie sa uitati de cofeina, sare, zahar si alimente procesate.

Chiar daca pare greu, nu este imposobil, iar specialistii spun ca rezultatele vor fi vizibile dupa 2-3 saptamani. Nu va temeti ca eliminarea alimentelor cu care v-ati obisnuit va va face rau. O dieta de detoxifiere echilibrata va furniza toate vitaminele necesare organismului si va avea si beneficii suplimentare. 

”In afara de faptul ca poate acoperi fara probleme necesitatile nutritive ale organismului, dieta de detoxifiere mai are o serie de beneficii: normalizeaza presiunea sangelui si nivelul colesterolului, curata arterele si aspectul dermal, da energie si vitalite sexuala, digestie usoara, memorie buna si capacitate de concentrare crescuta”, a mai spus medicul. 

Ce puteti manca in timpul dietei

Cateva variante de mic dejun de detoxifiere ar putea fi: germeni de ovaz fierti cu fructe proaspete, musli cu suc proaspat de grapefruit sau salata de fructe proaspete.

La pranz puteti opta pentru oricare din aceste variante: supa de legume cu germeni de grau sau de ovaz, salata de cruditati cu seminte de dovleac, orez fiert cu salata de cruditati, tzatziki cu cruditati, avocado proaspat cu salata verde si zeama de lamaie, cartof copt in coaja, legume inabusite.

Cina ar putea consta in unul din urmatoarele feluri: ghiveci de legume, legume pe grill cu zeama de lamaie si usturoi, porumb fiert, suc proaspat de legume, salata de telina cu miez de nuca.

Raluca Petrescu
 

spot_img

Ultimele știri