"Roaba de cultura", cel mai complex proiect eco – cultural a atras 50.000 de vizitatori

"Roaba de cultura", considerat a fi cel mai complet proiect eco – cultural a atras in sezonul din acest an peste 50.000 de vizitatori, care s-au bucurat in perioada mai – octombrie de carti, muzica, dans, pictura, teatru si multe altele, a declarat Stefan Cretu, project manager in cadrul proiectului.

"Roaba de cultura" este un proiect Green Revolution, realizat in parteneriat cu Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB) si cu FiorArte.

Proiectul a oferit in mod gratuit alternative culturale pentru petrecerea timpului liber in natura si se desfasoara intr-un spatiu multifunctional din Parcul Herastrau, pe pajistea din zona Pescarus.

Pasionatii de lectura au putut inchiria gratuit carti, pe care le pot citi numai in spatiul amenajat.

In perioada mai – octombrie, vizitatorii au participat la nu mai putin de 22 concerte si ateliere desfasurate pe parcursul a 46 de zile (ateliere de dans, ateliere de olarit, de picture, de limbaj nonverbal, codul morse, atelier de origami, atelier de modelaj baloane etc).

Reprezentantul proiectului cultural a mai spus ca anul viitor, "Roaba de cultura” va continua cu imbunatatiri si va veni cu o structura noua, insa deocamdata “este surpriza”.

Alternative culturale

Proiectul ,,Roaba de cultura" a oferit in mod gratuit alternative culturale pentru petrecerea timpului liber in natura si se desfasoara intr-un spatiu multifunctional din Parcul Herastrau, pe pajistea din zona Pescarus.

“Prin “Roaba de cultura” ne-am dorit sa aducem cultura in natura, acolo unde sunt oamenii si sa venim cu o alternativa la petrecerea timpului liber prin muzica, dans, pictura sau teatru. Un deziderat al acestui proiect este realizarea unei punti prin intoarcerea la valori, la cultura si dialog. „Roaba de cultura” este un exercitiu pe care fiecare dintre noi il poate face”, a spus Raluca Fiser, presedintele Asociatiei Green Revolution.

Evenimentele au avut loc cu sprijinul Heineken, Cumpana, WorldClass si Epson. Bucurestenii au fost asteptati sa participe gratuit, la fiecare sfarsit de saptamana, pana in primul week end din luna octombrie, la concerte, dans, teatru, film, ateliere recreative sau activitati sportive.

Gabriel Botezatu

spot_img

Ultimele știri