Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Proiectul partiilor de schi este daunator pentru biodiversitatea montana

Proiectul statiunilor de schi din Romania este periculos pentru habitatele prioritare din Carpati, potrivit unui studiu LIFE-Nature, "Habitate prioritare alpine, sub-alpine si forestiere in Romania", informeaza un comunicat de presa al WWF Romania. VEZI STUDIU

„Alaturi de pasunatul intensiv, de circulatia animalelor si a oamenilor, mai ales in afara potecilor turistice, de incalzirea globala care forteaza migrarea speciilor de la altitudini mai joase, planurile de dezvoltare, implementate fara o informare completa si responsabila, pot provoca in scurt timp un proces de degradare a habitatelor prioritare si chiar disparitia anumitor specii din aceste zone”, declara Florentina Florescu, unul dintre autorii studiului.

"Habitate prioritare alpine, sub-alpine si forestiere in Romania" este un proiect finantat de Uniunea Europeana, prin fonduri LIFE-Nature, ce stabileste si promoveaza reteaua de arii Natura 2000, informand populatia despre legislatia europeana, ce trebuie implementata si in Romania (Directiva Pasari si Directiva Habitate). Proiectul se va desfasura pana in 31 ianuarie 2009 si lucreaza pe 2 parcuri-model, Parcul National Muntii Rodnei si Parcul National Ceahlau.
 

spot_img

Ultimele știri