Proiect de monitorizare a apei Dunarii

Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, impreuna cu ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Eduard Helvig, au semnat contractul de finantare pentru “Proiectul romano-bulgar de cooperare in zona comuna de granita a Dunarii: Danube Water”.

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 24 de luni, are o valoarea totala de 13.751.025 euro, din care 9.675.328 euro ii revin Romaniei, si este incadrat in categoria proiectelor strategice, atat pentru implementarea Strategiei Dunarii, cat si a Programului de dezvoltare transfrontaliera Romania-Bulgaria.

”Incercam sa imbunatatim mecanismele de monitorizare a calitatii apei pentru a avea date cat mai corecte si pentru a putea actiona cat mai prompt si cat mai bine acolo unde este cazul. In acest fel vom fi mai bine pregatiti pentru interventii rapide in cazul unor poluari masive, a spus Rovana Plumb cu privire la importanta proiectului.

Ministrul Dezvoltarii a afirmat ca, in perioada 2014 – 2020, va exista un program special pentru Dunare, care va ajuta atat Romania, cat si celelalte tari europene, sa aiba programe strategice pentru dezvoltare in zona Dunarii.

”Vreau sa va spun ca, in perioada 2014 – 2020, va exista special un program doar pentru Dunare, care va ajuta enorm de mult atat Romania, cat si celelalte tari europene sa aiba programe prioritare strategice pentru dezvoltare in zona Dunarii. Am convingerea – si informatiile pe care le avem de la Comisia Europeana sunt imbucuratoare in acest sens – ca vom avea un program special pentru dezvoltarea Dunarii, ceea ce este foarte important”, a precizat Hellvig.

Danube Water are ca scop modernizarea si dezvoltarea programului integrat de masuratori calitative si cantitative pe sectorul comun al fluviului Dunarea, de catre Romania si Bulgaria.

Foto: icpdr.org

Cosmin Zaharia

spot_img

Ultimele știri