Ponta demite presedintii ANPM si AFM

Gabriel Abos, presedinte, cu rang de secretar de stat, al Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului (ANPM) si Gheorghe Popescu, presedinte, cu rang de secretar de stat, al Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM) au fost revocati din functie de catre premierul Victor Ponta.

De asemenea, primul-ministru a semnat si decizia privind exercitarea atributiilor presedintelui Administratiei Fondului pentru Mediu de catre Gheorghe Papuc, pana la numirea presedintelui institutiei.

Totodata, pentru functia de presedinte al ANPM a fost numit Mihail Faca. Acesta a mai ocupat postul si in 2009 cand a fost numit in locul lui Zoltan Nagy. Mihail Faca este absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti, Facultatea Mecanica Masini Termice. Este membru PSD, iar in mandatul 2000-2004 a fost deputat.

Alaturi de cei doi presedinti au fost destituiti si Marian Proorocu din funcția de vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al ANPM si Lorincz Csilla din functia de vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, al AFM.

Foto: romanialibera.ro

Cosmin Zaharia

 

spot_img

Ultimele știri