Peste 73 milioane euro acordate parcului eolian Pestera

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) impreuna cu International Finance Corporation (IFC), membra a Grupului Banca Mondiala, vor cofinanta cu 73,3 milioane de euro operarea parcului eolian de 90 MW de la Pestera, au anuntat marti cele doua institutii bancare.

Astfel, BERD si IFC vor acorda fiecare un imprumut de cate 36,7 milioane euro catre Pestera Power SA, detinut de EDP Renovaveis (EDPR), a trei companie din domeniu la nivel mondial. Din care, 26,9 milioane euro din fonduri proprii si alte 9,7 milioane euro in mod sindicalizat, de la un grup de banci comerciale.

Acesta este al doilea proiect din domeniul energiei regenerabile finantat de BERD si IFC in Romania, dupa investitia de luna trecuta, cand cele doua instituții au imprumutat companiei Cernavoda Power, controlata tot de EDPR, 114,8 milioane euro pentru dezvoltarea a doua parcuri eoliene in Dobrogea, cu o capacitate totala de 138 MW.

Parcurile eoliene Pestera si Cernavoda vor avea astfel o capacitate totala de 228 MW, reprezentand circa 40% din productia de energie eoliana din Romania. Constructia parcului eolian de la Pestera a fost finalizata in octombrie 2010.

BERD a investit 1,2 miliarde euro in S1, in energii regenerabile

In primul semestru al anului (S1), BERD a investit 1,2 miliarde de euro, in crestere cu 50% fata de perioada similara a anului trecut, in proiecte din sfera eficientei energetice si a schimbarilor climatice.

In primul semestru al anului volumul total de investitii realizat de institutia bancara a fost de 3,5 miliarde de euro.

Foto: naturenergy.ro

Cosmin Zaharia

Citeste:

Imprumut de 114,8 milioane euro pentru constructia parcurilor eoliene Cernavoda I si II 

BERD, Erste Bank AG si Caixabank asigura imprumutul de 110 milioane euro pentru Hidroelectrica

Hidroelectrica si BERD semneaza acordul de imprumut in valoare de 110 milioane euro

spot_img

Ultimele știri