Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Patru turisti rataciti pe un traseu nemarcat au fost amendati cu 6.000 de lei

Patru turisti au fost amendati cu suma de 6.000 de lei, pentru ca s-au aventurat la munte, in masivul Piatra Craiului, pe un traseu nemarcat.

Cei patru prieteni – trei din Bucuresti si unul din Ploiesti – au pornit sambata dupa-amiaza spre zona „La Lanturi”. Grupul a reusit sa urce prin „Padina lui Calinet”, dar a ramas blocat la „Braul de Mijloc”.

Zona este stancoasa si inzapezita, fiind considerata periculoasa, pe timp de iarna, chiar si pentru salvamontisti.

Turistii s-au ratacit, iar la ora 18,40 au apelat serviciul de urgenta 112 prin telefonul mobil.

O echipa formata din lucratori Salvamont si jandarmi a pierdut intreaga noapte de sambata spre duminica pentru a-i gasi si a-i aduce inapoi in Zarnesti. Interventia a fost coordonata de seful Salvamont Zarnesti, Ioan Pivoda.

„Noi tinem la oameni, vrem sa-i ajutam, dar ei gresesc pe mana lor. I-am gasit la Caldarea Ocolita, in zona interzisa, foarte periculoasa. In asemenea situatii si noi riscam foarte mult, si noi suntem oameni. Am ajuns inapoi in oras la sase dimineata”, a declarat, pentru Green Report, Ioan Pivoda.

Seful Salvamont ne-a precizat ca oamenii lui sunt atestati profesional si au dreptul sa acorde primul-ajutor si sa transporte cu targa, dar cu toate acestea, in situatii mai complicate, merg la interventii impreuna cu jandarmii montani. Acestia din urma sunt abilitati sa legitimeze persoanele si sa aplice amenzi, ceea ce salvamontistii nu pot face.

Pentru ca s-au aventurat pe un traseu nemarcat, Jandarmeria Montana din Brasov le-a aplicat celor patru excursionisti doua amenzi a cate 3.000 de lei – minimul sanctiunii prevazute pentru intrarea pe trasee nemarcate. Maximul amenzii prevazute pentru o asemenea contraventie este de 6.000 de lei.

Mihai Diac

Foto: www.wonderfulromania.ro/

Citeste si:

Aventura off-road la Vama Buzaului (Video)

Exclusiv: Demonstratie de forta in Delta Dunarii

spot_img

Ultimele știri