Orasul Calimanesti devine aproape suta la suta ecologic  

Orasul – statiune Calimanesti, deja "campion" in domeniul folosirii energiei geotermale, deruleaza o serie de proiecte care il vor face aproape suta la suta ecologic.

Primarul din Calimanesti, Ilie Amuzan, a declarat pentru Green Report ca 67 la suta din energia termica necesara orasului provine din surse geotermale.

Apa fierbinte, cu temperatura de 96 de grade Celsius, este extrasa cu ajutorul a trei sonde. Fiecare dintre ele ofera un debit de 18 – 24 litri pe secunda.

Cea de a patra sonda geotermala este in faza de constructie si va fora pana la adancimea de 3500 de metri.

In paralel, Primaria din Calimanesti va amenaja un parc eolian, cu suprafata de 8 hectare. In parc vor functiona turbine cu ax vertical. Desi acest gen de echipamente este inventat de Universitatea din Washington, turbinele de la Calimanesti vor fi fabricate la Brasov, iar generatoarele de curent electric – la Timisoara.

Cea de a treia “sursa verde” de energie a orasului Calimanesti va fi reprezentata de panourile solare fotovoltaice. Orasul are un centru expozitional cu suprafata de 3 hectare, iar parcarile auto aferente acestuia vor fi acoperite cu panouri fotovoltaice.

Mihai Diac

Foto: www.foradex.ro

Citeste si:

Laszlo Borbely a semnat contracte de finantare in valoare de 173 milioane euro pentru proiecte in Timis si Valcea

Parcarea Casei Poporului va fi alimentata cu panouri solare

spot_img

Ultimele știri