Parcarea Casei Poporului va fi alimentata cu panouri solare

Palatul Parlamentului va avea o parcare alimentata cu panouri solare, a declarat, pentru Green Report, Silvia Vlasceanu, consilier parlamentar la Camera Deputatilor.

Informatiile in acest sens au fost oferite in cadrul Conferintei Nationale a Auditorilor Energetici, care se desfasoara la Bucuresti.

La parcarea Parlamentului, energia electrica produsa de panouri va fi stocata intr-un sistem de baterii de acumulatori, pentru a fi utilizata si dupa caderea intunericului.

Energia va fi utilizata nu doar pentru alimentarea propriu-zisa a parcarii – in primul rand pentru iluminat, ci si pentru incarcarea automobilelor cu propulsie electrica sau hibrid.

Alimentarea solara a parcarii de la Palatul Parlamentului este, deocamdata, doar un proiect, lucrarile in acest sens nefiind inca demarate.

"Cladirea Parlamentului – zero energie"

Pe termen lung, exista si un proiect mult mai ambitios: "Cladirea Parlamentului – zero energie". Obiectivul final ar fi alimentarea integrala a Palatului Parlamentului din surse regenerabile. Prima etapa necesara pentru demararea acestuia va fi realizarea unui audit energetic al intregii cladiri.

Intocmirea auditului va reprezenta, in sine, o mare provocare, intrucat Palatul Parlamentului este a doua cladire din lume, din punctul de vedere al suprafetei, dupa Pentagon.

Mihai Diac

Foto: pheelycs.webhosting-4all.info/2010/08/casa-poporului/

Citeste si:

Milano Fiera va avea cel mai mare acoperis cu panouri solare din lume

Aeroportul international din Boston si-a pus panouri solare

spot_img

Ultimele știri