Orange si Vodafone sprijina populatia

Companiile de telefonie mobila vor sprijini populatia Romaniei din zonele afectate de viscol.

Clientii PrePay ai Orange vor primi 200 de minute in retea si 10 minute in afara retelei, valabile o saptamana, iar abonatii Orange, persoane fizice si juridice, vor beneficia de o amanare de sapte zile pentru termenul de plata a facturilor.

Orange Romania va mai pune la dispozitie 1000 de telefoane mobile dotate cu cartele PrePay. Aceste telefoane gratuite vor fi distribuite persoanelor din zonele rurale aflate sub alerta codului portocaliu.

Decizia Orange se aplica persoanelor din zona rurala a celor 20 de judete care au primit in cursul zilei de duminica, 12 februarie, avertizarea de cod portocaliu. Acestea sunt Caras-Severin, Gorj, Mehedinti, Dolj, Olt, Valcea, Arges, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Galati, Vrancea, Prahova, Braila, Ilfov, Tulcea si Constanta.

Amalia Fodor, CSR Manager la Orange Romania, a precizat, pentru Green Report, ca valoarea celor 1000 de telefoane si cartele Prepay este de 22.000 de euro, dar "in functie de nivelul la care clientii vor utiliza minutele primite in mod gratuit, valoarea acestora se poate ridica la aproximativ 100.000 de euro".

In plus, Orange Romania se alatura campaniei de ajutorare demarate de Crucea Rosie. Angajatii Orange vor colecta alimente neperisabile, apa si obiecte de prim-ajutor ce vor fi distribuite de Crucea Rosie in zonele afectate. De asemenea, Orange Romania va dona suma de 5000 Euro catre Crucea Rosie, in vederea campaniei „Apel pentru persoanele izolate de zapada”.

Pe de alta parte, si compania Vodafone Romania va sprijini clientii din 19 judete afectate de vremea extrema, prin prelungirea termenului de plata a facturii cu sapte zile. Aceasta facilitate este valabila pentru abonatii persoane fizice, care locuiesc in localitatile izolate din judetele Arges, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Ialomita, Ilfov, Mehedinti, Olt, Prahova, Teleorman, Tulcea, Valcea si Vrancea.

De asemenea, Fundatia Vodafone doneaza 5.000 de euro pentru Crucea Rosie Romana, pentru actiunile pe care le desfasoara in zonele izolate.

Nicoleta Radu, consultant in cadrul Vodafone, a precizat pentru Green Report ca actiunile de sustinere a populatiei vor continua: „Timp de o saptamana, angajatii Vodafone din sediile noastre din Bucuresti, Ploiesti si Brasov vor strange alimente neperisabile pentru persoanele aflate in zonele izolate. Alimentele vor fi donate tot catre Crucea Rosie pentru a putea fi trimise catre cei care au nevoie”.

Mihai Diac
 

spot_img

Ultimele știri