NYSE Euronext anunta trei noi indici pentru sectorul energiei regenerabile

Grupul bursier transatlantic NYSE Euronext si Bloomberg New Energy Finance (BNEF) au anuntat lansarea a trei noi indici bursieri regionali focusati pe sectorul energiilor regenerabile. Noii indici vor acoperi cele doua Americi, Europa, regiunea Orientul Mijlociu-Africa (EMEA) si Asia-Oceania.

Potrivit unui studiu publicat la inceputul anului de catre BNEF, investitiile realizate in 2010, la nivel mondial, in producerea de energie curata au atins un nivel record de 243 miliarde de dolari, in crestere cu 30% fata de nivelul inregistrat in 2009.

Fiecare indice va urmari intre 125 si 325 de companii cu o expunere cel putin moderata pe energiile regenerabile si alte tehnologii de obtinere a energiei verzi. Companiile care vor fi urmarite vor fi selectate din baza de date a BNEF, in care se regasesc peste 1.000 de companii cu cel putin 10% din activitate desfasurata in sectorul energiei regenerabile.

Profitul NYSE Euronext a crescut cu peste 50% in trimestrul al treilea, datorita reucerii costurilor si a volumului mare de tranzactii de pe piete.

Castigul net al operatorului bursier a sporit cu 56%, la 200 de milioane de dolari, de la 128 de milioane de dolari in perioada iulie – septembrie 2010. Profitul pe actiune a fost de 76 centi/actiune, iar daca se exclud anumite venituri speciale, acesta a atins 71 centi/actiune.

Pe segmentul derivatelor, castigul societatii a crescut cu 38%, la 129 de milioane de dolari, iar pe cel al trazactiilor cu actiuni – cu 54%, la 155 de milioane de dolari.

Vanzarile totale ale NYSE au crescut cu 20% in perioada de raportare, la 1,3 miliarde dolari.

Foto: greenbiz.com

Cosmin Zaharia

spot_img

Ultimele știri