Nivelul radiatiilor de la Fukushima, de 1.600 mai mare. VEZI VIDEO

Radiatiile au depasit de 1.600 de ori nivelul normal, pe o raza de 20 de kilometri de la centrala avariata din Fukushima, potrivit Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA). 

Potrivit datelor colectate de AIEA , cel mai mare nivel al radiatiilor a fost detectat in orasul Namie, de 161 microsieverti. 

Guvernul a ordonat evacuarea populatiei pe raza de 20 de kilometri in jurul centralei si a cerut locuitorilor care se afla la o distanta mai mica de 30 de kilometri sa nu iasa din case.

Autoritațile japoneze au inceput astazi testarea apei de mare in apropierea centralei nucleare grav avariate, desi oficialii au subliniat faptul ca nivelurile ridicate deja inregistrate nu prezinta motive de ingrijorare.

Totusi, populatia  a fost sfatuita sa nu bea apa provenita din zona contaminata. 

De asemenea, oficialii japonezi au transmis populatiei sa nu intre in panica, declarand ca acest nivel al radiatiilor este nociv doar la expunere pe termen lung.

Reactoarele de la Fukushima Daiichi, 240 km (150 mile) nord de Tokyo, prezinta scurgeri de radiatii dupa ce centrala a fost lovita la 11 martie de un cutremur masiv si de un tsunami care a dus la cea mai grava criza nucleara din ultimii 25 de ani. 

Raluca Petrescu

Cititi si:

Valurile ucigase din Japonia s-au inaltat la peste 23 de metri

Din reactorul 3 de la Fukushima iese fum. Tot personalul a fost evacuat VEZI VIDEO

 

spot_img

Ultimele știri