Ministrul Mediului a anuntat Cod Galben pentru ninsori si viscol

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, i-a informat miercuri membrii Guvernului ca, potrivit informatiilor ANM, de joi se va emite cod galben pentru vant si ninsoare viscolita.

Avertizarea va fi valabila, cel mai probabil, incepand de vineri la pranz.

Ca urmare Executivul a decis suplimentarea cu un milion de lei din Fondul de Rezerva al Guvernului bugetul Ministerului de Interne pentru asigurarea combustibilului necesar interventiilor in perioada urmatoare pentru structurile din subordine precum Jandarmerie, IGSU, Politie, Politia de frontiera.

Citeste si: Codul galben incepe maine, viscolul a inceput azi

Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu estimeaza ca, in luna februrie, pe teritoriul Romaniei temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa in limite apropiate de mediile multianuale lunare in majoritatea regiunilor, exceptand unele areale din estul, sud-estul si vestul tarii unde valorile termice pot fi peste normele climatologice.

„Cantitatile medii lunare de precipitatii vor fi apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a tarii, iar local in vestul, nord-vestul si centrul tarii acestea pot fi peste mediile multianuale lunare”, se arata in prognoza centrului.

Foto: ziarelive.ro

Cosmin Zaharia
 

spot_img

Ultimele știri