Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Ministrul Borbely nu este multumit de absorbtia fondurilor europene

Ministerul Mediului si Padurilor ocupa locul al treilea din punct de vedere al sumelor de bani europeni atrase in primele sase luni ale anului, fiind devansat doar de Ministerul Dezvoltarii si Ministerul Muncii cu toate acestea ministrul Laszlo Borbely se declara nemultumit, a spus acesta, marti, itr-o conferinta de presa.

"Ca bani europeni accesati in primul semestru, in cifre absolute, suntem pe locul trei in Guvern, dupa Ministerul Dezvoltarii si Ministerul Muncii", a declarat Laszlo Borbely. "Cu toate astea, va spun foarte clar ca nu sunt multumit", a spus Borbely, precizand ca a luat si cateva masuri, intre care stabilirea unui consultant unic care sa supervizeze lucrarile in teritoriu, ca a cerut structurilor care se ocupa de gestionarea programelor europene sa simplifice o serie de proceduri si ca a inasprit, pe de alta parte, conditiile pentru derularea proiectelor.

O problema identificata de Borbely a fost aceea ca atributiile ministerului se opresc la momentul incheierii contractelor cu beneficiarii. "Nu este problema noastra ce se intampla de aici incolo, dar nu putem sa stam cu mainile in san si sa ne facem ca nu observam ca sunt probleme, asa ca ne implicam cum putem. Nu putem sa stam langa muncitori sa-i presam sa lucreze mai repede, dar avem mijloacele de a pune presiune pe beneficiari pentru a se tine de treaba si asta am facut si vom face", a mai spus Borbely.

Pe de alta parte, ministrul Borbely a tinut sa vorbeasca si despre banii din celelalte surse alocati, in primele sase luni, investitiilor. Astfel, in semestrul intai s-au consumat mai multi bani decat era prevazut in bugetul institutiei pe anul in curs: 570 de milioane de lei, dintr-un total de 1,05 miliarde alocati pe intregul an pentru investitii.

In primul semestru al anului, ministerul condus de Borbely a facut plati catre beneficiarii finali ai investitiilor in cuantum de 84% din valoarea stabilita intre Comisia Europeana si Bucuresti.

Borbely a vorbit si despre o crestere de 267% a fondurilor europene atrase de Ministerul Mediului si Padurilor (MMP) in perioada in care acesta a fost condus de el, spre deosebire de anii anteriori.

Cosmin Zaharia

spot_img

Ultimele știri