Ministerul Mediului amana decizia in cazul pungilor biodegradabile

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi a declarat marti ca problema pungilor biodegradabile se afla inca pe agenda ministerului, iar dupa studierea principiilor tehnologice va fi comunicata o decizie in interval de o saptamana sau doua.

“Nu trebuie sa ma cheme nimeni institutional ca sa iau o decizie in legatura cu pungile oxodegradabile. Dosarul cu aceasta problema e la mine si momentan analizam problema. Personal nu am convingerea ca biodegradabil pe eticheta inchide ciclul”, a declarat ministrul.

Ecotaxa de 0,20 lei pentru sacosele din materiale care nu sunt biodegradabile a starnit proteste din partea asociatiilor Agent Green si Salvati Dunarea si Delta, in conditiile in care niciun material din polietilena aditivata folosit la fabricarea sacoselor nu a demonstrat respectarea normativei EN 13432, care se aplica pentru certificarea materialelor biodegradabile in Romania.

Ministrul a facut referire si la codul portocaliu care a fost extins de hidrologi pana marti, precizand ca prognoza nu este ingrijoratoare. El a mentionat ca va efectua o vizita la bazinele hidrologice din tara in cursul saptamanii viitoare, dupa care va hotari bugetul de inundatii.
 

spot_img

Ultimele știri