Locuitorii Londrei s-au apucat de gradinarit. Primarul a impartit rasaduri de tomate

Englezii care au trecut zilele trecute prin Trafalgar Square din Londra au primit gratuit de la primarul Boris Johnson rasaduri de tomate, in cadrul unei actiuni de incurajare a comunitatii sa cultive fructe si legume la nivel local.

Potrivit Treehugger, autoritatile au impartit peste 100.000 rasaduri in pahare de hartie, tuturor trecatorilor care au dosit sa ia. Actiunea face parte din ”Capital Growth”, un proiect realizat de Primaria din Londra, in parteneriat cu asociatia londoneza a producatorilor si distribuitorilor de alimente si cu ”Big Lottery’s Local Food Fund”, care incurajeaza poluatia sa cultive fructe si legume la domiciliu. 

In cadrul proiectului, oamenii vor primi subventii, consultanta si sprijin pentru a infiinta mici magazine alimentare de fructe si legume. 

”Capital Growth” a fost deja implementat in patru comunitati pentru promovarea alimentelor produse de cetateni. Schema functioneaza deja in estul Londrei, unde a fost infiintata o mica piata locala de legume organice, cu magazine si spatii de cultivare. Intr-un cartier londonez, un astfel de proiect a fost implementat cu ajutorul elevilor de la o scoala de horticultura. 

Exista chiar si competitii intre comunitati, astfel incat londonezii se intrec intre ei pentru cele mai bune gradini de legume, sau cele mai verzi zone din cartiere. 

In sprijinul acestor intiative, producatorul ”B & Q” doneaza seminte si plante si deruleaza propriul proiect, numit ” Let’s Get Gardening”, care incurajeaza cetatenii sa se apuce de gradinarit, oricat de mic ar fi spatiul pe care il au la dispozitie. 

Foto: B. Alter

Raluca Petrescu
 

spot_img

Ultimele știri