Lichefierea – solutia eco pentru inhumarea trupurilor neinsufletite

Pe Pamant traiesc acum atat de multi oameni incat trecerea in nefiinta a devenit o problema ecologica. Oamenii de stiinta sustin insa ca exista o solutie pentru ca decesul unei persoane sa nu dauneze mediului inconjurator – lichefierea.

O persoana decedata este, de regula, imbalsamata si apoi ingropata intr-un sicriu. Insa asta presupune nu doar utilizarea lemnului ci si folosirea unor lichide de imbalsamare care ajung apoi in pamant, ceea ce dauneaza mediului. Incinerarea nu este nici ea solutia optima deoarece ardererea presupune eliberarea carbonului in atmosfera. Ca sa nu mai vorbim de situatia in care persoana incinerata a fost imbalsamata in prealabil, ceea ce insemna noi toxine emise in aer.

Dupa ce au studiat care este cel mai ecologic mod pentru „parcurgerea” ultimului drum, cercetatorii au ajuns la concluzia ca lichefierea trupului este solutia castigatoare, relateaza io9.com.

Procesul de lichefiere presupune scufundarea corpului si chiar a sicriului intr-o solutie ce contine o combinatie de apa si saruri alcaline. Procesul dureaza doua-trei ore. Corpul se dizolva incet pana se transforma intr-o pulbere, iar lichidul ramas este filtrat si se poate apoi reintoarce in circuitul apei. Rudele pot primi cenusa rezultata in urma procesului. Procesul nu consuma caldura sau spatiu, iar sicriul nu este neaparat necesar. Prin urmare, daca vrem sa fim eco si la trecerea catre lumea de dincolo, aceasta este calea de urmat.

Foto: io9.com

Florin Tulbure

 

spot_img

Ultimele știri