Legume “de-ale noastre”, la Metro

Metro Cash & Carry Romania a lansat programul „De-ale noastre”, destinat sustinerii micilor producatori de legume. Rosiile, ardeii, castravetii sau vinetele, produse prin tehnologii traditionale, sunt cultivate in solar, in proportie de 70%, sau pe camp, 30%, iar ingrasamintele folosite sunt naturale, se arata intr-un comunicat al companiei.

Initiativa este o premiera pentru piata din Romania si vizeaza, intr-o prima faza, agricultorii din bazinul legumicol Poiana Mare.

Acestia vor deveni furnizorii Metro pentru 4 tipuri de produse, si anume rosii, ardei gras, capia sau gogosar, castraveti si vinete. Legumele vor fi comercializate in reteaua de magazine Metro Cash & Carry, din toata tara, sub marca “De-ale noastre”.

“Am initiat acest proiect, unic in Romania, tocmai din dorinta de a veni in sprijinul micilor producatori cu solutii concrete, care sa ii ajute sa devina mai productivi. Am sesizat, de asemenea, in ultimii ani o nevoie in crestere a pietei pentru produsele romanesti. Programul Metro de sustinere a producatorilor locali raspunde acestei cereri oferind produsele “De-ale noastre” proaspete si de calitate, singurele legume romanesti de origine controlata, de pe piata. Ne dorim ca acest program sa se dovedeasca solutia castigatoare atat pentru agricultorii locali, cat si pentru clientii nostri, care vor avea la dispozitie legume romanesti de cea mai buna calitate”, a declarat Dusan Wilms, director general Metro Cash & Carry Romania.

Consultanta si semintele pentru rasaduri, asigurate

Pe langa asigurarea desfacerii produselor, agricultorii participanti in programul de sustinere a producatorilor locali beneficiaza de un centru de colectare, precum si de consultanta pe tot parcursul procesului de productie. La inceputul programului, Metro le asigura producatorilor semintele pentru rasaduri.

Consultanta de specialitate este asigurata de un inginer agronom, consultant METRO. Rolul acestuia este de a-i asista pe micii producatori in fiecare etapa a procesului de productie, oferindu-le sfaturi privind: selectia soiurilor, in functie de tipul de sol, perioada optima de recoltare, tehnici si mijloace de productie sau metode de eficientizare a costurilor de productie si resurselor.

Mihaela Pavnutescu

Comentariile tale pot fi postate aici
 

spot_img

Ultimele știri