Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

I’Velo in inima Banatului

In cel de-al treilea an de existenta, I’Velo se extinde in Timisoara.

Centrul din orasul de pe Bega va fi al optulea, alaturi de cele deja existente in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Brasov si Constanta.

Startul I’Velo, organizat de Raiffeisen Bank si Green Revolution, va fi dat sambata, 7 aprilie, ora 11, in parcul Herastrau din Bucuresti, in zona Expo Flora.

Centrul de inchiriere I’Velo din Timisoara va fi localizat in fata Primariei, in Parcul Justitiei (intrarea dinspre Parcul Rozelor). El va fi deschis pe 10 aprilie, urmandu-i cele din Cluj-Napoca (12 aprilie, la Sala Sporturilor) si Brasov (14 aprilie, Centrul Civic).

Tot saptamana viitoare se va deschide si cel de-al doilea centru de inchiriere din Bucuresti, in Parcul Tineretului.

In total, in prima etapa a programului vor fi disponibile pentru inchiriere 500 de biciclete galbene – cate 100 pentru fiecare centru.

Etapa a doua a programului I’Velo va incepe in luna mai , cand va fi deschis centrul de bike-sharing din Parcul Izvor (Bucuresti), precum si cele din Constanta si Iasi. Tot atunci, numarul de biciclete va fi sporit cu 450.

"Succesul inregistrat de I’Velo incepand din anul 2010 ne-a determinat sa continuam extinderea proiectului la nivel national. Un oras foarte important pentru noi, pe care pana acum nu reusisem sa-l acoperim, este Timisoara. Suntem bucurosi de faptul ca, impreuna cu Raiffeisen Bank, in anul 2012 vom aduce bicicletele galbene in inima Banatului. Speram ca succesul inregistrat de I’Velo la Cluj, Brasov, Iasi, Constanta si Bucuresti sa fie confirmat si la Timisoara", a declarat, pentru Green Report, Corneliu Belciug, director de programe Green Revolution.

I`Velo, cel mai mare program de bike-sharing din Romania

I’Velo este primul si cel mai mare proiect national de bike-sharing, fiind lansat de Green Revolution si Raiffeisen Bank pe 9 mai 2010.
Anul trecut, bicicletele I’Velo au fost puse la dispozitia locuitorilor din Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca si Iasi, in perioada martie – octombrie 2011, atat in timpul saptamanii, cat si in weekend, in intervalul orar 10.00 – 20.00.

Centrele I’Velo din Bucuresti s-au aflat in Parcul Herastrau, Parcul Tineretului si Parcul Izvor.

6 milioane de kilometri parcursi in numai un an

In perioada 2010-2011, romanii au petrecut pe bicicletele I’Velo peste un milion de ore si au parcurs mai mult de 6 milioane de kilometri.

Prin utilizarea transportului ecologic, pe doua roti, in locul autovehiculelor, romanii au facut o economie de peste 800 de tone la dioxidul de carbon trimis in atmosfera.

De asemenea, proiectul a creat peste 70 de locuri de munca, iar brandul “I’velo” a avut 5 milioane vizualizari si peste 500 de aparitii in mass-media romanesti si internationale.
Bicicletele I’Velo au fost folosite de peste 2.500 de persoane la 32 de evenimente (Noaptea Institutelor, Noaptea Galeriilor, Noaptea Bibliotecilor, Bucharest Summer University, Peninsula, Best’fest, Recicloniada, Let’s do it Cluj, Cursa ratustelor Oradea etc).

In noiembrie 2011, proiectul ”I’Velo” al Green Revolution si Raiffeisen Bank a castigat premiul National Energy Globe, cea mai importanta distinctie eco din lume, considerata "Oscarul pentru mediu".

Partenerii I’Velo

Programul I`Velo, realizat in colaborare de Raiffeisen Bank si Green Revolution, se desfasoara sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor, cu sprijinul primariilor din Bucuresti, Timisoara, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta, precum si al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

Mihai Diac

Foto: www.umft.ro

I’Velo va cuceri parcurile Romaniei

I Love Velo a castigat premiul National Energy Globe, "Oscarul pentru mediu"

spot_img

Ultimele știri