Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

I’Velo vegheaza “Noaptea muzeelor”

80 de biciclete I’Velo ii vor insoti pe bucurestenii care doresc sa participe la evenimentul “Noaptea muzeelor”, organizat in seara de 19 mai.

Actiunea incepe sambata la ora 22 si se incheie duminica dimineata la ora 4, iar accesul in muzeele inscrise in program se poate face fara plata.

Bicicletele pot fi utilizate gratuit

Bicicletele I’Velo de la punctul de bike-sharing Tineretului vor putea fi utilizate, in mod gratuit, pentru deplasarea intre locatiile participante la eveniment.

Persoanele interesate sa protejeze mediul, participand la “Noaptea muzeelor” pe bicicleta, trebuie sa trimita pana vineri, ora 18.00, un email la adresa mihai.scarlat@greenrevolution.ro, in care sa indice numele si prenumele, CNP-ul si numarul de telefon.

Bicicletele I’Velo se vor imprumuta doar persoanelor inscrise pe lista.

Bicicletele se vor prelua si preda la centrul I’Velo din parcul Tineretului, pozitionat in zona intrarii Sincai.

Preluarea bicicletelor se face in intervalul orar 22.00 – 00.00, iar returnarea lor va fi posibila intre orele 02.00 – 04.00.

Este obligatorie prezentarea actului de identitate, la preluarea bicicletei.

Bicicletele I’Velo se vor acorda in limita stocului disponibil.

"Suntem la al treilea an de colaborare cu Noaptea muzeelor. Asigurarea mobilitatii in aceasta noapte, pentru persoanele care doresc sa se deplaseze de la un muzeu la altul, este foarte importanta. Putem, cu acest prilej, sa apropiem oamenii si de biciclete, si de ideea unui transport verde, putem transmite si un mesaj eco", a explicat, pentru Green Report, Corneliu Belciug, director de programe Green Revolution.

"Noaptea muzeelor" la a opta editie

Printre institutiile de cultura care se alatura evenimentului, in acest an, pentru prima data, se numara Muzeul Aviatiei, Muzeul de Arta “Vasile Grigore” – pictor si colectionar, Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul National Cotroceni, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa".

Pedaland pe una dintre bicicletele I’Velo, oferite de Green Revolution si Raiffeisen Bank, poti vizita si unitati cum ar fi Universitatea Spiru Haret, Scoala Centrala, Biblioteca si Arhivele Nationale ale Romaniei, Fundatia Lowendal sau Centrul Cultural Art Society.

Noaptea Muzeelor este un eveniment sarbatorit de aproximativ 3.000 de muzee din Europa, dintre care 100 din Romania. In acest an, la a opta sa editie, Noaptea Muzeelor se va desfasura sambata, 19 mai si va avea, ca si in 2011, o amploare deosebita.

Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel international, coordonand desfasurarea "Noptii Muzeelor" in Romania si asigurand promovarea activitatilor organizate.

Detalii despre acestea sunt oferite pe site-ul www.noapteamuzeelor.ro.

De asemenea, din anul 2011, RNMR coordoneaza si organizarea circuitului muzeal din Bucuresti, care a fost initiat in 2008 de catre Muzeul National de Arta al Romaniei. In 2012, RNMR propune vizitatorilor, in premiera, si un circuit-pilot in Cluj.

Muzee din Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Bacau, Baia Mare, Botosani, Bran, Brasov, Braila, Bucuresti, Caransebes, Constanta, Ciucea, Cluj-Napoca, Craiova, Dej, Deva, Galati, Giurgiu, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sf. Gheorghe, Sibiu, Sighisoara, Sinaia, Slatina, Slobozia, Targoviste,Targu-Jiu, Targu-Mures sau Turda isi vor astepta vizitatorii si in “Noaptea muzeelor”.

Programul va include concerte, proiectii de filme, personaje care prind viata, activitati pentru copii, precum si prezentari de costume de epoca.

In Bucuresti se pot vizita, printre altele, Muzeul de Arta Veche Apuseana “Ing. Dumitru Furnica-Minovici”, Universitatea Spiru Haret, Scoala Centrala si Biblioteca Nationala a Romaniei, Muzeul National Tehnic „Prof. Ing. Dimitrie Leonida”, Arhivele Nationale ale Romaniei, Fundatia Lowendal si Centrul Cultural Art Society, Muzeul Bellu si Biblioteca Centrala Universitara “Carol I”, Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul National Cotroceni, Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa", Muzeul National de Geologie, Muzeul National al Literaturii Romane, Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” si Muzeul National al Taranului Roman.

Taxi gratuit cu automobile BMW

Pentru buna desfasurare a programului, BMW Group va pune la dispozitie o flota de automobile MINI la Bucuresti si BMW la Cluj-Napoca, pentru un serviciu de taxi gratuit intre muzee. BMW Group are o istorie bogata de implicare in proiecte culturale, automobilele celor doua marci reprezentand mereu o alegere interesanta la astfel de evenimente pentru eficienta remarcabila si emisiile deosebit de scazute.

In plus, ca si la alte editii, autobuze oferite de RATB si Primaria Municipiului Bucuresti vor parcurge circuitul intre muzee.

Programul acestei nopti speciale poate fi completat si de vizite in cateva locatii Samsung inscrise la Noaptea Muzeelor Bucuresti, pentru a castiga unul dintre telefoanele Samsung Galaxy Note.

Alte premii foarte tentante sunt sase biciclete pliante marca Mini, oferite de BMW Group. Castigatorii acestora vor fi decisi prin tragere la sorti, pe baza taloanelor completate in cadrul evenimentului "Noaptea muzeelor".

Mihai Diac
 

spot_img

Ultimele știri