Investitie de 400 milioane euro a Enel Green Power in Romania

Enel Green Power ar putea beneficia de un imprumut de 200 milioane de euro din partea Bancii Europene pentru Investitii (BEI) pentru constructia a trei noi parcuri eoliene pe teritoriul Romaniei, o investitie totala estimata la 400 milioane euro, a anuntat Bloomberg.

“BEI a confirmat faptul ca, in acest moment, studiaza posibilitatea de a acorda un imprumut de 200 milioane euro companiei Enel Green power Romania”, a declarat purtatorul de cuvant al BEI, Richard Willis. Potrivit institutiei bancare, imprumutul reprezinta 50% din valoarea totala a proiectului.

Parcurile eoliene vor fi ridicate in zona Dobrogei si a Banatului si vor avea o capacitate totala de 258 MW, produsa de 126 de turbine.

Comisia Europeana a aprobat recent legea de sprijinire a investitiilor in energii regenerabile prin acordarea de stimulente sub forma certificatelor verzi. Acestea, cu valori cuprinse intre 27,70 si 56,10 euro, sunt garantate producatorilor de electricitate din surse regenerabile pentru fiecare MW generat.

Cosmin Zaharia

Citeste:

Capacitatea instalata totala a Enel Green Power in Grecia a ajuns la 181 MW

Enel Green Power asistata de Musat si Asociatii la dezvoltarea proiectului eolian Salbatica II

Enel Green Power adauga 40 MW de putere eoliana in Romania

spot_img

Ultimele știri