Indicele de confort termic va depasi pragul critic

Sambata, duminica si luni vremea va fi calduroasa in toata tara, iar in orele dupa-amiezelor indicele de confort termic (ITU) va depasi pragul critic de 80 in zonele de campie si local in cele de deal si de podis, potrivit datelor Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Pe arii restranse temperatura aerului va atinge valori maxime in jur de 36 de grade in vestul si sudul teritoriului.

Corturi anticanicula in Capitala

Administratia Spitalelor a amenajat in zonele cu trafic pietonal intens din Capitala 14 corturi anticanicula, ca urmare a prognozei meteorologice emisa de ANM, potrivit Mediafax.

Fiecare autoritate a administratiei publice locale a raportat masurile pe care le adopta pentru a veni in sprijinul populatiei afectate de canicula, se arata intr-un comunicat de vineri al Prefecturii.

Administratia Spitalelor, din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, a amenajat in zonele cu trafic pietonal intens, 14 corturi anticanicula, la Universitate – Facultatea de Arhitectura, in Parcul Cismigiu – in fata Prefecturii, in Piata Charles de Gaulle – din Parcul Herastrau, la Gara de Nord, in Piata 11 iunie, la Piata Romana – in dreptul statiei de metrou, la Crangasi, la Piata Roma, in Parcul Carol, la Gara de Est, la Metrou Dristor, la Piata Victoriei, la Metrou Titan si la Piata Obor.

In toate aceste locatii, personalul medical se afla la dispozitia bucurestenilor in intervalul 12.00-18.00.

Cosmin Zaharia

spot_img

Ultimele știri