A inceput premierea laureatilor GBI 2012

Festivitatea de premiere a celor mai responsabile companii fata de mediu a inceput in urma cu cateva momente.

"In acest an, a fost destul de complicat si de greu chestionarul adresat firmelor. Doresc sa va incurajez, in continuare, sa alegeti calea verde, aceea a sustenabilitatii, care va face diferenta in business-ul dumneavoastra”, a declarat presedintele Asociatiei Green Revolution, Raluca Fiser. 

La Gala Green Busines Index participa numerosi reprezentanti ai mediului de afaceri din Romania, precum si ai autoritatilor publice: Ministerul Mediului, Garda Nationala de Mediu si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului.

Green Business Index 2012 (GBI) reprezinta recunoasterea publica a eforturilor de responsabilizare fata de mediu a companiilor din Romania si reflecta gradul de deschidere a mediului de afaceri autohton fata de economia verde.

GBI este un proiect realizat de asociatia de ecologie urbana Green Revolution ce monitorizeaza initiativele verzi din sectorul de afaceri romanesc.

Proiectul multianual Green Business Index (GBI) este singurul instrument gratuit de evaluare a responsabilitatii fata de mediu a companiilor din Romania conform principiilor ISO 14001 si ISO 14031, mecanism de monitorizare a initiativelor verzi din sectorul de afaceri romanesc si instrument de asistenta si formare pentru imbunatatirea performantei de mediu.

Green Business Index este sustinut de parteneri strategici, cu expertiza relevanta în protectia mediului si în dezvoltarea sustenabila: Institutul de Economie Nationala, Facultatea Transporturi (UPB) si ECOIND.

7 categorii sustenabile

Grija companiilor fata de mediu si resursele naturale a fost masurata prin intermediul unor chestionare. Companiile s-au putut inscrie voluntar si gratuit in oricare dintre cele sapte categorii din GBI: dezvoltare sustenabila, impact asupra mediului, transport, utilizarea resurselor, cladiri verzi, achizitii verzi si
deseuri.

Prin agrearea termenilor si condițiilor de participare la GBI, companiile participante si-au asumat intreaga raspundere pentru corectitudinea informatiilor furnizate. Companiile evaluate la editia 2012 a proiectului GBI au furnizat informatii referitoare la perioada de raportare a anului 2011, acestea fiind ulterior analizate si centralizate intr-un clasament de catre experti de mediu.

In final, s-a generat topul Green Business Index, pentru fiecare domeniu in parte si pe ansamblu, corespunzator sectorului de activitate (industrie/productie sau servicii/comert).

Concluziile Raportului Green Business Index 2012 vor putea fi consultate online, pe www.gbindex.ro.

Cosmin Zaharia

Citeste:

GBI 2012 premiaza astazi cele mai responsabile companii

GBI 2012: Cele mai responsabile companii vor fi premiate miercuri

Raportarea de mediu, de ce este esentiala pentru o economie sustenabila

GBI, standard romanesc de sustenabilitate (II)

GBI, standard romanesc de sustenabilitate (I)

Peste 300 de companii inscrise in Green Business Index

spot_img

Ultimele știri