Hidroelectrica beneficiaza de o finantare de 32 milioane din partea RBS Romania

RBS Romania anunta acordarea unei finantari de 32 milioane de euro pentru Hidroelectrica, principalul producator de energie din Romania. Imprumutul este destinat finantarii capitalului de lucru al companiei energetice si va fi inapoiat in maximum un an.

„Ne dorim sa jucam un rol activ in dezvoltarea sectorului energetic din Romania, imprumutul acordat Hidroelectrica inscriindu-se in aceasta strategie. In acest sens, doar in ultimele 3 luni ale acestui an, RBS Romania a aprobat facilitati bilaterale in valoare de peste 100 milioane euro pentru companii din acest sector.” a declarat Sanda Abrudan, Director Energie si Resurse, RBS Romania.

Hidroelectrica este cel mai important producator de energie electrica din Romania, principalul producator de servicii de sisteme energetice din Romania si principalul producator de energie pe piata reglementata.

Compania administreaza peste 270 de centrale hidroelectrice si statii de pompare, cu o putere totala instalata de 6438 MW. In conditiile in care cresterea productiei de energie regenerabila este unul dintre angajamentele asumate la nivel european de catre Guvernul Romaniei, Hidroelectrica se concentreaza pe finalizarea proiectelor de investitii incepute in urma cu cativa ani.

Foto: pixdaus.com

Cosmin Zaharia

Citeste:

BERD, Erste Bank AG si Caixabank asigura imprumutul de 110 milioane euro pentru Hidroelectrica

Hidroelectrica si BERD semneaza acordul de imprumut in valoare de 110 milioane euro

spot_img

Ultimele știri