Warning: Array to string conversion in /home/greenreport/public_html/wp-includes/shortcodes.php on line 433
Array

Gradina Zoologica Baia Mare isi vinde animalele la licitatie

O parte dintre animalele Gradinii Zoologice Baia Mare vor fi vandute la licitatie. Decizia apartine reprezentantilor Serviciului Public Ambient Urban (SPAU), si survine in urma retrocedarii terenului, pe care este amplasata Gradina, catre fostul sau proprietar.

Astfel, animalele mai mari si cele exotice, printre care ursii, leii, tigrul siberian sau jaguarul, care vor fi mai greu de valorificat, urmeaza sa fie mutate intr-un centru de reabilitare si ingrijire a animalelor salbatice pana in luna iulie. Din nefericire, acesta masoara doar 1.500 de metri patrati.

Restul animalelor, precum gainile, caprele, iepurii, magarii, poneii, caprioarele sau chiar pasarile Emu, vor putea fi gazduite de curtile baimarenilor mai instariti, relateaza Adevarul de Seara.

„Niciuna dintre gradinile zoologice din tara n-are suficient spatiu pentru adapostirea animalelor pe care noi am dorit sa le donam. Asa ca vom rezolva problema astfel: animalele mari – leii, tigrul siberian, jaguarul, lupii, pavianii, ursii si maimutele – le vom muta in Centrul de reabilitare si ingrijire, iar celelalte animale, de la gaini, rate, iepuri, ponei, magari sau caprioare le vom scoate la vânzare. Iar pentru asta vom face o licitatie", a declarat, pentru Adevarul de Seara, Adin Miclaus, administratorul Gradinii Zoologice din Baia Mare.

Lucrarile pentru constructia centrului de adapostire a animalelor vor incepe chiar din aceasta luna, vor insuma o investitie de 215,000 de lei, iar pana la finalul lunii iulie animalele vor fi mutate acolo, sustine Eleonora Ghete, directorul SPAU.

Singura problema este spatiul foarte mic, de doar 1.500 de metri patrati, in care vor fi nevoite sa traiasca de-a valma animalele de talie mare. Doar celor trei lei din totalul de cinci, le-ar fi suficienta aceasta suprafata, fara a mai lua in calcul tigrul siberian, jaguarul, cei trei lupi, pavianii, doi paviani, trei ursi si cele doua maimute.

Foto: glasulmaramuresului.ro

Florin Tulbure

spot_img

Ultimele știri